ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταφέρεται το «Cabaret»

στο-μέγαρο-μουσικής-θεσσαλονίκης-μετ-496085

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το μιούζικαλ «Cabaret» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

«Καμπαρέ είναι αυτό ακριβώς που ζούμε στην Ελλάδα του σήμερα», «Το Καμπαρέ – γραμμένο για το Βερολίνο του 1930 που ζούσε στη σκιά του επερχόμενου ναζιστικού εφιάλτη, είναι -ενδεχομένως αυτό που επίκειται στην Ελλάδα του σήμερα», «το Καμπαρέ ρίχνει γέφυρες που ενώνουν τον κόσμο της τέχνης και της λάμψης της μ΄ αυτόν της θλιβερής πραγματικότητας». Αυτές ήταν μερικές από τις φράσεις που ανέφεραν οι συντελεστές της παράστασης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Το Cabaret -βασισμένο στο λιμπρέτο του Τζο Μάστεροφ, το έργο του Τζον βαν Ντρούτεν και τις ιστορίες του Κρίστοφερ Ίσεργουντ, (μετάφραση της Ερι Κύργα), μουσική του Τζον Κάντερ διαδραματίζεται στο Βερολίνο του 1930 που ζει στις επιπτώσεις της βαθύτατης πολιτικής και οικονομικής κρίσης αλλά και στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη.

Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλυ Μπόουλς (το ρόλο υποδύεται η ηθοποιός και χορεύτρια Μαρία Ναυπλιώτου).

Βασικός ρόλος στο σενάριο και την εξέλιξη του έργου είναι αυτός που διαδραματίζει ο κομπέρ του καμπαρέ (στην παράσταση ο Δημήτρης Λιγνάδης). Στους βασικούς επίσης ρόλους εμφανίζονται η Τάνια Τσανακλίδου (Φρόιλαϊν Σνάιτερ), Μιχάλης Μητρούσης (Χερ Σούλτς) αλλά και οι: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Γιώργος Νανούρης και Νάντια Μπουλέ.

Η παράσταση που ανέβηκε ήδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταφέρεται από την Παρασκευή (για 10 παραστάσεις) στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Οι παραστάσεις της Θεσσαλονίκης: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου: 21.00, Σάββατο, 18 Ιανουαρίου: 17.00 & 21.00, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου: 17.00 & 21.00, Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου: 21.00, Σάββατο, 25 Ιανουαρίου: 17.00 και 21.00, Κυριακή, 26 Ιανουαρίου: 17.00 και 21.00.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 15 – 35 ευρώ (ανά ζώνη θέσεων) και 10 ευρώ για φοιτητές, ΑΜΕΑ και ανέργους).

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου