ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πηγή γνώσης το βιβλίο

πηγή-γνώσης-το-βιβλίο-49473

Παρουσιάστηκε το πόνημα του Γεράσιμου Τσιμπλούλη «Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη» στο Μουσείο της Πόλης

Το βιβλίο του εκπαιδευτικού Γεράσιμου Τσιμπλούλη «Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη», με εικονογράφηση από τον Σταμάτη Παπαδήμο, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Μουσείο Πόλης του Βόλου, με πρωτοβουλία της «ΗΡΑ Εκδοτική».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Κώστας Μάγος, Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – συγγραφέας, η Πάντζιου Ευαγγελία, νηπιαγωγός, η Ζωή Γεροστάθη, δασκάλα και η Βασιλική Αργύρη, σχολική σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος – συγγραφέας.

Ιστορίες του βιβλίου διάβασαν η μαθήτρια της Στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας – Σέσκλου Αλεξία Κοκόσι και ο μαθητής της Β’ τάξης του ίδιου σχολείου Γιώργος Τσιαμήτας. Ιστορίες φανταστικές και ταυτόχρονα σουρεαλιστικές, ταξιδεύουν τα μικρά παιδιά στην «χώρα των Γραμμάτων και των Λέξεων».

Οι ιστορίες βασίζονται σε λέξεις που αρχίζουν ή έχουν το κάθε γράμμα. Για τα νήπια, η αφήγηση των ιστοριών θα αποτελέσει ένα κίνητρο να γνωρίσουν τα γράμματα του ελληνικού Αλφάβητου.

Για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης, οι ιστορίες γίνονται η αφορμή για βελτίωση της αναγνωστικής τους δεξιότητας και καλλιέργεια της φαντασίας τους.

Ο Κώστας Μάγος μεταξύ των άλλων είπε ότι: «Είναι ένα βιβλίο με ζωντανές ζωγραφιές, που προωθεί τη διάδραση, προωθεί το βιβλίο μέσα από τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που υπάρχουν μετά την ιστορία».

Η Ευαγγελία Πάντζιου μίλησε για τις δράσεις που έγιναν στο νηπιαγωγείο με αφορμή το βιβλίο, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα βιβλίο που βοήθησε τους μικρούς μας μαθητές να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στον κόσμο των γραμμάτων και να αναπτύξουν τον προφορικό τους λόγο».

Η Ζωή Γεροστάθη αναφέρθηκε στις εντυπώσεις των μαθητών της και πώς δουλεύτηκε το βιβλίο στην τάξη, ενώ όπως ανέφερε «τα παιδιά παρακολουθούσαν με προσοχή και διασκέδαζαν με τις ιστορίες των γραμμάτων. Τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά των γραμμάτων λειτούργησαν ελκυστικά στα παιδιά». Η Βασιλική Αργύρη σημείωσε από την πλευρά της ότι για τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, που ενισχύει με ευχάριστο τρόπο τη μάθηση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από την «Ηρα Εκδοτική» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου