ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ενα πνεύμα πολύ …σκανταλιάρικο»

ενα-πνεύμα-πολύ-σκανταλιάρικο-488494

«Εκλεψαν» καρδιές οι «Σκηνοβάτες» στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Μία μοναδική θεατρική εμπειρία είχαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, σε μια παράσταση που διατήρησε για πάνω από δύο ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο, με αλλεπάλληλες ανατροπές και έντονα συναισθήματα.

Οι «Σκηνοβάτες» για μια ακόμα φορά «έκλεψαν» τις καρδιές, αλλά και το θερμό χειροκρότημα των θεατών στο κατάμεστο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η δραστήρια θεατρική ομάδα, που επανήλθε στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μετά από διάλειμμα δύο ετών, παρουσίασε μια ολοκαίνουργια και πρωτότυπη θεατρική παραγωγή, τη μαύρη κωμωδία «Ενα πνεύμα πολύ …σκανταλιάρικο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, με εμπνευστή τον ακούραστο και ευρηματικό Απόστολο Πλακόπουλο και ηθοποιούς που αγαπούν το θέατρο και την υποκριτική, έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια στο κοινό του Βόλου, καθώς και άλλων πόλεων εξαιρετικά θεατρικά έργα, με σκοπό πάντα τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Οι «Σκηνοβάτες», που έχουν παρουσιάσει αξιόλογες παραστάσεις, όπως «Ο Κουνενές», «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά», «Ενα βότσαλο στη λίμνη», «Ραντεβού στο σπίτι μου», «Δεσποινίς ετών 39», «Φον Δημητράκης», πιστεύουν ότι το θέατρο πρέπει να είναι λαϊκό και προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που είναι εκείνες που μαστίζονται από την κρίση.

Τους χαρακτήρες του έργου απέδωσαν με σειρά εμφάνισης οι Γιάννης Πάρνος, Ειρήνη Σκουλή, Απόστολος Πλακόπουλος, Γιώργος – Μάριος Κακοδήμος, Ελίνα Μπάρδα, Ελένη Καφίδα και Εβίτα Αλεξάνδρου. Σκηνοθεσία Απόστολος Πλακόπουλος. Επιμέλεια κειμένων Ειρήνη Σκουλή. Επιπλα, σκηνικά DISCONTO. Επεξεργασία ηχητικών, βίντεο Γιάννης Α. Κωστής. Στην κονσόλα ήχου ο Τερεζής Κωνσταντίνος.

Συνεργάτης στην προσπάθεια των Σκηνοβατών ήταν η ΑΜΚΕ «Μαγική Κλεψύδρα» και αρωγοί ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το δίκτυο «Περραιβία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου