ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέος πολιτιστικός πυρήνας

νέος-πολιτιστικός-πυρήνας-481150

 

Την έναρξη λειτουργίας ενός νεότευκτου πολιτιστικού πυρήνα σηματοδοτεί η χθεσινή επίσημη πρώτη της ομαδικής έκθεσης που «φιλοξενείται» στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη. Στους ρυθμούς της τέχνης πάλλεται το φωτεινό κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αντωνοπούλου 17 και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς των απανταχού της περιοχής υπέρμαχων του πολιτισμού. Δεκάδες εικαστικοί και πολλοί φίλοι της δημιουργίας παραβρέθηκαν στα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης, δίνοντας δυναμικό «παρών» στην πρόσκληση των δημιουργών του νέου χώρου. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο εμπνευστής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας Γιώργος Φουντούλης «στην κεντρική αίθουσα, χωρητικότητας 120 περίπου ατόμων, θα φιλοξενηθούν εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές, θεατρικές ομάδες, βραδιές λόγου και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, που αφορούν παράλληλα και τον κινηματογράφο».

Στον ημιώροφο θα δημιουργηθεί βιβλιοθήκη με δανειστικό χαρακτήρα, στην σοφίτα θα αναπτυχθούν ανάλογες δράσεις, που περιλαμβάνουν καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου, εικαστικών και μουσικής, για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους, ενώ στο ισόγειο, δίπλα από την κεντρική είσοδο, θα λειτουργήσει κατάστημα όπου θα διατίθενται προς πώληση διάφορα έργα τέχνης.

Η ομαδική έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου συγκεντρώνει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του εικαστικού χώρου, τα οποία έχουν συνδεθεί με τους χώρους της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της φωτογραφίας και του βιτρό.

Τον χώρο της φωτογραφίας εκπροσωπούν στην συγκεκριμένη έκθεση οι : Έ. Νικολάου, Ι. Παλιούγκας, Μ. Πόρναλης. Την ζωγραφική οι Γ. Ζήσης, C. Κτενά, Φ. Καφίδα, Μ. Μελαχροινάκη, Δ. Μοράρος, Ν. Παπαπολύζου, Ι. Παρμενίδου, Χ. Σιψής, Σ. Φωτιάδου, Ι. Χορβάτ, Δ. Χορδάκης. Την γλυπτική εκπροσωπούν, αντίστοιχα, οι Ν. Καλαφάτης, Β. Καποδίστριας, Γ. Χέλμης, Δ. Ψωμοδότης, το ψηφιδωτό η Κ. Ανανιάδου και το βιτρό η Σ. Τζάλλα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 9 πμ έως τις 11 μ.μ και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την νέα πρόταση που αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου