ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον ξενώνα των χρωμάτων

στον-ξενώνα-των-χρωμάτων-480756

Εκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Κομνηνού και Χρηστίνας Κοντούλη.

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης εικαστικής παρέμβασης «Κύβος – γιορτή τέχνης» που αποτελεί μία προσωπική πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Κομνηνού, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών με την παρουσίαση έργων τους σε πολλά σημεία του Βόλου και του Πηλίου, πραγματοποιείται στο Λαύκο, στον Ξενώνα των Χρωμάτων, έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Κομνηνού και της Χριστίνας Κοντούλη

Ο καταξιωμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος Κώστας Κομνηνός εντυπωσίαζε με τα έργα του ακόμη και ως φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβετείου Ιδρύματος Ζαγοράς.

Από το 1992 έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ιστορικοί τέχνης έχουν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για το έργο του. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Επίσης έλαβε μέρος σε συμπόσια δημιουργίας στην Ελλάδα, Βουλγαρία και στην Κορσική. Ασχολήθηκε με την τοιχογραφία σε αρχοντικά του Πηλίου. Από το 1998 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου και σε άλλους φορείς, ενώ διατηρεί το δικό του εργαστήριο προετοιμασίας υποψηφίων για σχολές καλών τεχνών.

Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνογραφία και με σεμινάρια θεάτρου. Δημιούργησε δική του θεατρική ομάδα που συνεργάστηκε με τον Λάκη Κουρετζή, καθηγητή θεατρολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και για το έργο του έχουν δημιουργηθεί ντοκιμαντέρ. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο και σε ειδικά θεματικά έντυπα.

Στο έργο του κυριαρχεί η σχεδιαστική του δεινότητα, η αρχιτεκτονική οργάνωση των συνθέσεών του και η δυναμική της γραμμής του, στοιχεία που δημιουργούν αναγνωρισιμότητα στο έργο του, όπου κυριαρχεί το τοπίο και κυρίως το δομημένο περιβάλλον στον αστικό χώρο. Η αυστηρότητα στους ρυθμούς των γραμμών, η πολεοδομική του γεωμετρία στον καθορισμό της γεωγραφικής θέσης και η προοπτική που διακρίνει τα πανοραμικά τοπία των πόλεων προκαλούν μία αίσθηση διαρκούς κινητικότητας στο έργο του.

H Χριστίνα Κοντούλη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1991. Κατάγεται από το Προμύρι, Νοτίου Πηλίου και μέχρι το 2014 κατοικούσε στο Βόλο, όπου και παρακολουθούσε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου επί τρία έτη κοντά στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Κομνηνό. Το Φεβρουάριο του 2014 παρουσίασε την δουλειά της στην πρώτη ατομική της έκθεση, στο καφέ Όπερα στον Βόλο ενώ το Σεπτέμβρη του 2014 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο καφέ 4 εποχές μαζί με άλλες σπουδάστριες του εργαστηρίου. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε επίσης και στην ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών «Το παιχνίδι του φωτός, ένα διαρκή έργο τέχνης», στην αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Γ. Φιλάρετος Προμυρίου όπου και παραχώρησε στην πινακοθήκη του χωριού ένα έργο της. Το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας όπου και παρακολούθησε 4 εξάμηνα εμβάθυνσης στη Σκηνογραφία κοντά στον σκηνογράφο Τάσο Πρωτοψάλτου. Φοίτησε στο εργαστήριο ζωγραφικής κοντά στον εικαστικό Χαρίλαο. Αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ε.Τ.Φ. τον Οκτώβριο του 2020. Συμμετείχε σε εικαστική δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αμυνταίου μέσω της εικαστικής παρέμβασης αντιγραφιοκρατίας και αντιρουτίνας «οι εκ γενετής νεκροί και το ένα», στο προθάλαμο του Δημαρχιακού κτηρίου Αμυνταίου.Από το Μάρτιο του 2021, το έργο της «Μυρμηγκοφωλιά» (Κάρβουνο και λάδι σε καμβά, 70 x100cm, 41×51 cm, 2019) το οποίο έχει παραχωρηθεί στην δανειστική Πινακοθήκη του Τ.Ε.Ε.Τ.Φ. εκτίθεται στο Κεντρικό κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας/ Κοίλα Κοζάνης. Την περόδο αυτή συμμετέχει στην Γιορτή της Τέχνης, μέσω της ομαδικής έκθεσης Κύβος υπό την εικαστική επιμέλεια και τη διοργάνωση του ζωγράφου Κομνηνού Κωνσταντίνου. Τα έργα της μαζί με έργα άλλων καλλιτεχνών, εκτίθενται στο Πήλιο αλλά και στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου