ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντοκιμαντέρ για το νησί των Τρικέρων

ντοκιμαντέρ-για-το-νησί-των-τρικέρων-479589

Εκδήλωση του «Εσταυρωμένου» με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων διακονίας

Εκδήλωση αφιερωμένη στο νησί Τρίκερι πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, αντί της «Εξωραϊστικής» όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων διακονίας του Συλλόγου και στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, που συνδιοργανώνει ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με μία μεγάλη ομάδα τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρου Μπατάκα και του δημάρχου νοτίου Πηλίου, Νίκου Φορτούνα, Δήμαρχο.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα: «Το χρονικό των Τρικέρων» από τον Απόστολο Παπαθανασίου, δικηγόρο, συγγραφέα και ιστορικό, παραδοσιακοί χοροί με το Γυναικείο Χορευτικό Συγκρότημα της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. και παρουσίαση της γυναικείας παραδοσιακής φορεσιάς των Τρικέρων.

Στη συνέχεια προβλήθηκε για πρώτη φορά το νέο ντοκιμαντέρ για το νησί Παλαιό Τρίκερι από το Νικόλαο Τσούκα, Γεν. Γραμματέα του νεοσύστατου Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου