ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι τιμές σε Μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους

αυξάνονται-οι-τιμές-σε-μουσείο-και-αρχ-47840

Η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου με απόφαση του ΥΠΠΟ που κοινοποιήθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Αύξηση στις τιμές εισόδου θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού. Η απόφαση για τις αυξήσεις κοινοποιήθηκε ήδη από τις αρχές της χρονιάς σε όλες τις αρχαιολογικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε από το ΚΑΣ, οι αυξήσεις θα ισχύσουν από 1ης Απριλίου έως και το Νοέμβριο, και η γενική είσοδος διαμορφώνονται σε 4 ευρώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ενώ ανάλογη τιμή θα ισχύσει για τους αρχαιολογικούς χώρους Διμηνίου και Σέσκλου, όπου στην παρούσα, δίδεται η δυνατότητα περιήγησης και στους δύο χώρους με ένα, ενιαίο εισιτήρια, αξίας 4 ευρώ.

Στο μεταξύ, δωρεάν είναι η είσοδος για μαθητές, ακαδημαϊκούς, μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Παράλληλα, καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, οι επετειακές και βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες – η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους)- , και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη). Επίσης, στην ίδια υπουργική απόφαση, επισημαίνεται ότι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου κάθε έτους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ελσα Νικολάου, υπογραμμίζει ότι η παραπάνω αύξηση δεν θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα του Μουσείου, το οποίο είναι γνωστό και διαθέτει σταθερούς επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους έρχονται στην περιοχή μας με κρουαζιερόπλοια. Η κ. Νικολάου εκτιμά ότι οι δυνατότητες ελευθέρας εισόδου θα αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους και έχουν θεσπιστεί, προκειμένου να διευκολυνθούν πολλές ομάδες πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η γενική τιμή εισόδου που ισχύει τη δεδομένη στιγμή στο αρχαιολογικό μουσείο Βόλου είναι 3 ευρώ και θα ισχύσει εκ νέου, για το χρονικό διάστημα που εκτείνεται πέραν της θερινής σεζόν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου