ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο ο Δημήτρης Ζερβουδάκης

στο-βόλο-ο-δημήτρης-ζερβουδάκης-476895

Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Σοφία Γεωργαντζή, θα εμφανιστούν απόψε στην «Νυχτωδία», σε μια ξεχωριστή βραδιά, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το «Βάμμα Νυκτός».
Ο βιωματικός τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων με την μουσική και τα τραγούδια του, καθώς και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά, μέσα από αυτά.
Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία, με τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό. Θα ακουστούν αγαπημένες δημιουργίες όπως: «Γράμμα σε έναν ποιητή», «Πλατεία Ναβαρίνου», «Νεράιδες», «Αμερικάνος», «Θεωρία και πράξη», «Σεντόνια δίχτυα», «Βαριά ποτά», «Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά», «Όχι και να κλαίμε», «Άνοιξη», «Τα ανείπωτα», «Πώς να αναπνεύσω», «Λήθη» κ.ά.
Η διάρκεια της συναυλίας, αγγίζει τις τρεις ώρες. Περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών του προτάσεων (περίοδος 1985-2009) από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα. Μαζί του η νέα ταλαντούχα δημιουργός και ερμηνεύτρια Σοφία Γεωργαντζή. Το μουσικό σχήμα ελίσσεται με ευκολία και αβίαστα από τον ακουστικό, «χαμηλών τόνων» ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Από την Ανατολή στην Δύση με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα. Το μουσικό σχήμα που πλαισιώνει την βραδιά αποτελούν οι: Δημήτρης Οικονομίδης-πιάνο, ενορχήστρωση, Θανάσης Αρχανιώτης-τύμπανα, Νίκος Παπαδόπουλος-ηλεκτρική κιθάρα, Θάνος Κολοκυθάς-ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο, Μερόπη Βλαχογιάννη-ακορντεόν, Ιάσωνας Τουφεξής-βιολί.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου