ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιές προφορικής αφήγησης

βραδιές-προφορικής-αφήγησης-474075

Ο συμπατριώτης μας καλλιτέχνης Στέλιος Πελασγός, ταξιδεύει στην Αθήνα την επόμενη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και τα μεσάνυχτα επιστρέφει σε μια θρυλική σκηνή της πρωτεύουσας, το Half Note jazz club.

Κάθε Παρασκευή βράδυ, μόλις οι δείχτες των ρολογιών ενωθούν στα μεσάνυχτα, στοιχειά και μάγισσες, λύκοι και φαντάσματα, χαρούμενοι νεκροί και αλλόκοτα ξωτικά ανεβαίνουν στη σκηνή του Half Note. Ο Στέλιος Πελασγός κατεβαίνει από το Πήλιο με τη σκοτεινή συνοδεία του. Θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις ενσαρκώνονται από την φωνή του ιστορητή και το υποβλητικό πιάνο και το ακορντεόν του Σπύρου Παπαθεοδώρου. Ιστορίες από την Ιρλανδία και την Πίνδο, από την Αίγυπτο και τα Άγραφα, απ’ τους ινδιάνους ή τους ψαράδες του Αιγαίου ξυπνούν αρχαίους φόβους και ντύνονται νέες λέξεις και ήχους.

Ο Στέλιος Πελασγός αναβίωσε την αρχαία τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού εδώ και 23 χρόνια και ξανάρχεται στη σκηνή του Half Note με ιστορίες (ευχάριστου) τρόμου σε μια εποχή αληθινού τρόμου. Τέσσερεις διαφορετικές παραστάσεις αφήγησης θα εναλλάσσονται σκορπώντας ανατριχίλες και γέλια : Στοιχειωμένοι τόποι, Χαρούμενοι τάφοι, Μάγισσες, Λύκοι και λυκάνθρωποι.

«Μέσα στο μισόφωτο λέξεις ψιθυριστές ή λαχανιαστές, παράπονα του ακορντεόν ή βαριοί βηματισμοί του πιάνου θα μας ξανενώσουν σε παρέα και θα μας κάνουν μια μεγάλη συντροφιά που ξέρει να χαίρεται και να αψηφά τον Φόβο» υπογραμμίζει ο συμπολίτης προφορικός αφηγητής.

Παράλληλα συνεχίζονται τα εργαστήρια παραμυθιού και δημιουργικού λόγου στο Βόλο κάθε Τετάρτη βράδυ καθώς και η περιοδεία του σε σχολεία με τις παραστάσεις «Μην Φοβάσαι» για την διαχείριση του φόβου και «Δεν σε φοβάμαι» για τον εκφοβισμό, τον φόβο και τα φόβητρα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του: www.storytelling.gr καθώς και στο 6945155340.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου