ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αγωγές απαντά ο Ταραντίνο στη διαρροή του σεναρίου του

με-αγωγές-απαντά-ο-ταραντίνο-στη-διαρρ-473404

Aγωγή εναντίον της ιστοσελίδας Gawker κατέθεσε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες ο Κουέντιν Ταραντίνο, επειδή δημοσίευσε συνδέσμους μέσω των οποίων οι αναγνώστες της μπορούσαν να κατεβάσουν το σενάριο της ταινίας «The Hateful Eight».

Ακυρώνει τη νέα του ταινία ο Ταραντίνο γιατί διέρρευσε το σενάριο
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ισχυρίζεται ότι η ιστοσελίδα Gawker Media προχώρησε στην προώθηση και διάδοση «μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων του πλήρους ακυκλοφόρητου σεναρίου του, τα οποία μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες» του Διαδικτύου.

Ο Ταραντίνο ζητεί αποζημίωση ύψος ενός εκατ. δολαρίων, ενώ στην αγωγή αναφέρεται και η ιστοσελίδα AnonFiles.com, στην οποία υπάρχουν οι 146 σελίδες του σεναρίου.

Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν αρχεία ανώνυμα, ενώ στους όρους και τις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι χρήστες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για «παράνομη καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας». «Μην ανεβάζετε αρχεία που παραβιάζουν την τοπική νομοθεσία. Τα παράνομα αρχεία θα καταργούνται» αναφέρεται.

Η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά το σενάριο στις 23 Ιανουαρίου και οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί σε αυτό.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου