ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οταν η λογοτεχνία συναντά τη μουσική»

οταν-η-λογοτεχνία-συναντά-τη-μουσική-855882

Ο Δήμος Σκοπέλου εγκαινιάζει απόψε μία νέα πολιτιστική ενότητα. Διοργανώνει βραδιές λογοτεχνίας, βραδιές με συζήτηση και ιδιαίτερες απόψεις. Κάθε συνάντηση και ένας ξεχωριστός εκπρόσωπος του χώρου, κάθε βραδιά και ένας διάλογος.

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Οταν η λογοτεχνία συναντά τη μουσική» απόψε, στις 19:00 στο «Bardon» θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στο «Βρόμικο ψωμί» του Σαββόπουλου με τα μάτια του συγγραφέα Χριστόφορου Κάσδαγλη και στον «Μεγάλο Ερωτικό» του Χατζιδάκι από την οπτική του συγγραφέα Αλέξη Βάκη, εκδόσεων Οξύ, σειρά βιβλίων «33 ⅓».

Οι εκδόσεις Οξύ, σε συνεργασία με το Avopolis.gr, παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό τη διεθνώς αγαπημένη μουσική σειρά βιβλίων «33⅓», που επικεντρώνεται σε δίσκους ορόσημα της ροκ και όχι μόνο μουσικής. Με συνεντεύξεις με δημιουργούς και συντελεστές, προσωπικές αφηγήσεις και διεξοδικές μουσικές αναλύσεις, συγγραφείς και κριτικοί συνεισφέρουν στη σειρά «33⅓» φωτίζοντας το ιστορικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο του κάθε δίσκου, καθώς και άγνωστες πλευρές της σύνθεσης, της ηχογράφησης και της απήχησης των άλμπουμ που σημάδεψαν την παγκόσμια μουσική σκηνή, έδωσαν το έναυσμα για καλλιτεχνικά και κοινωνικά κινήματα, επέδρασαν καταλυτικά στη σύγχρονη μουσική ιστορία και κοσμούν διαχρονικά τις δισκοθήκες βινυλίου εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον κόσμο.

Συγγραφέας: Χριστόφορος Κάσδαγλης

Συντονιστής: Ισίδωρος Φαμελιάρης

Ομιλήτριες: Ολγα Μιχελή, εκπαιδευτικός και Λία Πέγιου, νηπιαγωγός

Συντελεστές: Βιβλιοπωλείο Χωχαρούπα και BARDON Bar

Διοργανωτής: Δήμος Σκοπέλου

Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά οι καλλιτέχνες Ιωάννα Μαρούλη και ο Ευάγγελος Καραμήντζας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου