ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eργαστήρια τέχνης στον Αγιο Λαυρέντιο

eργαστήρια-τέχνης-στον-αγιο-λαυρέντιο-470039

Με τη συμμετοχή 20 καλλιτεχνών πραγματοποιείται φέτος το Μουσικό Χωριό

Θεσμός το Μουσικό Χωριό, που περιλαμβάνει φέτος 16 συμβιωτικά εργαστήρια και την συμμετοχή 20 καλλιτεχνών, που αναμένεται να δώσουν διαφορετικό ηχόχρωμα στον Αγιο Λαυρέντιο.

Η διοργάνωση γίνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου και την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συμμετέχουν 20 καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα.

«Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούμε σπουδαστές και επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Μαζί με αυτούς, περιμένουμε και όλους τους φίλους – φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση, όπως και πέρυσι, θα εφαρμόσει όλα τα προληπτικά μέτρα, κατά της διασποράς της πανδημίας.

Στην πρώτη περίοδο, που διοργανώνεται 18 – 24 Αυγούστου, προγραμματίζονται: Εργαστήριο Πιανιστικής Τέχνης «Στα ίχνη των μεγάλων ερμηνευτών», με συντονιστή τον Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη. «Λυρικό εργαστήρι» με το Δημήτρη Τηλιακό, σεμινάριο θεατρικού κλόουν, με συντονιστή τον Gözde Atalay Kokkoris, εργαστήριο κατασκευής θεατρικής μάσκας με την Μάρθα Φωκά. Επίσης διοργανώνονται τα εργαστήρια: «Η άλλη πλευρά – Α» με τον Σίμο Κακάλα, «Η άλλη πλευρά – Β» με τον Περικλή Λιακάκη, «We are Movers» με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη και δράση για το σωματικό θέατρο και τη φωνή, με συντονιστές τους: Julianna Bloodgood & Rafał Habel.

Η δεύτερη περίοδος, 25 – 31 Αυγούστου, περιλαμβάνει τα εργαστήρια: «H ψυχοσύνθεση του μουσικού», με συντονιστή τον Λευτέρη Μουμτζή, «Μουσική Ομάδα – Dance Orchestra» με τους James Wylie – Fausto Sierakowski, «Η ποιητική του σώματος», με την Αθανασία Κανελλοπούλου, «Φωνητικό εργαστήριο παραδοσιακής μουσικής» με συντονίστρια την Αυγερινή Γάτση, «Εργαστήριο για το ρεμπέτικο» με συντονιστές τους: Δημήτρη Μυστακίδη, Ευγένιο Βούλγαρη, «Το νέυ και η τροπική μουσική των Μακάμ με τον Νίκο Παραουλάκη», «Εργαστήριο ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού» με την Σαβίνα Γιαννάτου, «Διαλογισμός σε κίνηση και ακινησία», με τους: Γιώργο Φωτιάδη, Μαριάννα Αστρακά.

Ιδρυτικά μέλη είναι οι Θύμιος Ατζακάς, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Την ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού απαρτίζουν οι Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (διεύθυνση παραγωγής, webmaster), Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός παραγωγής), Μάγια Παπαγεωργίου (γραμματεία), Αναστασία Σταύρου (βοηθός συντονισμού παραγωγής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου