«Ο κύκλος του χορού θα μας ενώνει πάντα»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-28, 18:55:41
Η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου ξεκινά
«Ο κύκλος του χορού θα μας ενώνει πάντα»

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου ανοίγει την νέα εκπαιδευτική περίοδο για την επανένωση των χορευτικών του ομάδων για νέα και παλιά μέλη, παιδιά από 6 χρονών και ενήλικες που θα εμπιστευτούν τα 102 χρόνια λειτουργίας του στη πόλη και τα εξήντα χρόνια στην έρευνα και διδασκαλία του χορού.

Τα μαθήματα αρχίζουν μεθαύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε απογευματινά- βραδινά τμήματα στην αίθουσα χορού Κύπρου- Αχιλλοπούλου.

«Σκοπός της τέχνης δεν είναι να αναπαριστά την εξωτερική εμφάνιση αλλά την εσωτερική της σημασία», επισημαίνει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου σε ανακοίνωση αναφορικά με την έναρξη της νέας χρονιάς για τα τμήματά του.

«Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις παραδοσιακές τέχνες και ιδιαίτερα με το χορό αφού αποτελεί ένα έξοχο θέαμα, μια θαυμαστή τέχνη που κυριαρχεί στις θερινές εκδηλώσεις κάθε τόπου, συνεχίζει, ικανοποιώντας τις φιλοδοξίες των λαογραφικών και χορευτικών συλλόγων αλλά και του κοινού που κατακλύζει με συγκινητικό ενδιαφέρον αυτές τις παραστάσεις. Η λαϊκή παράδοση είναι ένα ολόκληρο σύστημα αξιών , δημιούργημα λαϊκής έμπνευσης, ομαδικής διανόησης και ευαισθησίας που ζωντανεύει στον άνθρωπο στοιχεία της σύνδεσής του με το παρελθόν και τα βιώματά του.

Ως τέτοια τέχνη της λαϊκής μας παράδοσης πρέπει να αναζητούν τον χορό όσοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, να σεβαστούν την χορευτική συμμετοχικότητα σε αρμονικά συγκροτημένα σύνολα ανθρώπων που με κοινή κοσμοαντίληψη θα αποδεχθούν τα πολυάριθμα στοιχεία που του αποδίδουν την τεράστια δυναμική της έκφρασης και θα θέλουν να βρεθούν στο κύκλο του χορού σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται.

Σήμερα που έχουν διασπαστεί οι συνδετικοί δεσμοί της κοινής καταγωγής και οι άνθρωποι έχουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη της επικοινωνίας ο χορός προσφέρει μέσα από πολλές διαδικασίες την ευκαιρία για συμμετοχικότητα και ψυχική ανάταση».

Πληροφορίες εγγραφές: Κοραή 79 ώρες 11.00-14.00 καθημερινά και στα τηλέφωνα 2421033938-242305753-6947945613.

Για το περιφερειακό τμήμα Χορού Αλμυρού του Λ.Ε.Β. πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά, τηλέφωνα: 6981834938 – 6932937371.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=