«Οχι πλέον Bullying στα Σχολεία» του Κώστα Βαϊνά

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-28, 11:08:30
«Οχι πλέον Bullying στα Σχολεία» του Κώστα Βαϊνά

Το βιβλίο του με τίτλο «ΟΧΙ πλέον Bullying στα Σχολεία» θα παρουσιάσει στην 1η Ημερίδα- Σεμινάριο της «Music & Art 4all» ο συγγραφέας Κώστας Βαϊνάς.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 17:30 στο Κτήμα Λίθος με θέμα τη Δημιουργία του Σχολείου της χαράς αλλά και το bullying. Το βιβλίο του παιδαγωγού και πρώην Διευθυντή της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου περιέχει παιδαγωγικο- διδακτικές προτάσεις, με στόχο τη δημιουργία του Σχολείου της χαράς.

Στο Βιβλίο του ο συγγραφέας, ως καθηγητής Παιδαγωγικών και Διδακτικής, με σημαντική Εκπαιδευτική πορεία, κάνοντας πράξη τη ρήση του Αντισθένη "αρχή επιστήμης, η των πραγμάτων επίσκεψης", κάνει προσπάθεια καθορισμού των βασικών όρων που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια και θα αναλυθούν, με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της βίας, που επικρατεί στο σχολικό χώρο.

√ Έτσι ξεκινώντας από αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ενδοσχολικής βίας που έχουν καταγραφεί στα καθημερινά μέσα μαζικής ενημέρωσης καθορίζονται οι συνηθέστεροι χρησιμοποιούμενοι βασικοί όροι, όπως επιθετικότητα, ενδοσχολικός ή σχολικός εκφοβισμός, θυματοποίηση bullying.

√ Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι περισσότερο συνηθισμένες μορφές ενδοσχολικής βίας που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας.

√ Επίσης σε άλλο κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια ερμηνείας της ύπαρξης του φαινομένου bullying δεδομένου ότι εκ πρώτης όψεως η ύπαρξή του, φαίνεται, αν όχι παράλογη, τουλάχιστον μη συμβατή με τη φυσιολογική ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου ο οποίος όχι μόνο αν θέλει αλλά και χαίρεται όταν μαθαίνει.

√ Στο τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου μέρους γίνεται απλή αναφορά σε προτροπές ακόμη και σε ισχύοντα διοικητικά μέτρα η σχολαστική εφαρμογή των οποίων αν δεν είχε αποτρέψει τουλάχιστον θα είχε περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τον σχολικό εκφοβισμό.

√ Δυστυχώς στις μέρες μας η βία σε όλες τις μορφές της και πολύ περισσότερο η κοινωνική βία έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό σημείο με αποτέλεσμα να έχει τις δυσάρεστες επιπτώσεις της και στη Σχολική βία.

√ Δεδομένου ότι η Κοινωνική και Σχολική βία συνδέονται τόσο στενά μεταξύ τους και η μία επηρεάζει την άλλη, σε τόσο πολύ σημαντικό βαθμό θα πρέπει να ελπίζουμε ότι ο περιορισμός ή ακόμα καλύτερα η εξάλειψη της Σχολικής.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=