ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οχι πλέον Bullying στα Σχολεία» του Κώστα Βαϊνά

οχι-πλέον-bullying-στα-σχολεία-του-κώστα-βα-889585

Το βιβλίο του με τίτλο «ΟΧΙ πλέον Bullying στα Σχολεία» θα παρουσιάσει στην 1η Ημερίδα- Σεμινάριο της «Music & Art 4all» ο συγγραφέας Κώστας Βαϊνάς.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 17:30 στο Κτήμα Λίθος με θέμα τη Δημιουργία του Σχολείου της χαράς αλλά και το bullying. Το βιβλίο του παιδαγωγού και πρώην Διευθυντή της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου περιέχει παιδαγωγικο- διδακτικές προτάσεις, με στόχο τη δημιουργία του Σχολείου της χαράς.

Στο Βιβλίο του ο συγγραφέας, ως καθηγητής Παιδαγωγικών και Διδακτικής, με σημαντική Εκπαιδευτική πορεία, κάνοντας πράξη τη ρήση του Αντισθένη “αρχή επιστήμης, η των πραγμάτων επίσκεψης”, κάνει προσπάθεια καθορισμού των βασικών όρων που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια και θα αναλυθούν, με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της βίας, που επικρατεί στο σχολικό χώρο.

√ Έτσι ξεκινώντας από αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ενδοσχολικής βίας που έχουν καταγραφεί στα καθημερινά μέσα μαζικής ενημέρωσης καθορίζονται οι συνηθέστεροι χρησιμοποιούμενοι βασικοί όροι, όπως επιθετικότητα, ενδοσχολικός ή σχολικός εκφοβισμός, θυματοποίηση bullying.

√ Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι περισσότερο συνηθισμένες μορφές ενδοσχολικής βίας που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας.

√ Επίσης σε άλλο κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια ερμηνείας της ύπαρξης του φαινομένου bullying δεδομένου ότι εκ πρώτης όψεως η ύπαρξή του, φαίνεται, αν όχι παράλογη, τουλάχιστον μη συμβατή με τη φυσιολογική ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου ο οποίος όχι μόνο αν θέλει αλλά και χαίρεται όταν μαθαίνει.

√ Στο τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου μέρους γίνεται απλή αναφορά σε προτροπές ακόμη και σε ισχύοντα διοικητικά μέτρα η σχολαστική εφαρμογή των οποίων αν δεν είχε αποτρέψει τουλάχιστον θα είχε περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τον σχολικό εκφοβισμό.

√ Δυστυχώς στις μέρες μας η βία σε όλες τις μορφές της και πολύ περισσότερο η κοινωνική βία έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό σημείο με αποτέλεσμα να έχει τις δυσάρεστες επιπτώσεις της και στη Σχολική βία.

√ Δεδομένου ότι η Κοινωνική και Σχολική βία συνδέονται τόσο στενά μεταξύ τους και η μία επηρεάζει την άλλη, σε τόσο πολύ σημαντικό βαθμό θα πρέπει να ελπίζουμε ότι ο περιορισμός ή ακόμα καλύτερα η εξάλειψη της Σχολικής.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου