ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία της Βολιώτικης

συναυλία-της-βολιώτικης-463248

«Αξιον εστί» αύριο το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου

Συναυλία της Βολιώτικης Χορωδίας και της Χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 15 Ιουνίου στις 8:30 μμ, στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την πρώτη δημόσια εκτέλεση του μνημειώδους έργου «Αξιον Εστί», με τη μοναδική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη πάνω στη μεγαλειώδη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, που έγινε στις 19 Οκτωβρίου 1964 στο Θέατρο Κοτοπούλη («Ρεξ»). Ενός έργου που σφράγισε όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια μουσική και ποιητική δημιουργία στον 20ο αιώνα

Η Βολιώτικη Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της Στάσας Τζάλλα, αποφάσισε να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το έργο στο κοινό του Βόλου με την πολύτιμη σύμπραξη της Χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης, η καλλιτεχνική διευθύντρια της οποίας, Αντιγόνη Κερετζή, έχει επί σειράν ετών συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συναυλία συμμετέχουν, εκτός από τις δύο Χορωδίες, οι πολύ γνωστοί τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος και Ιωάννα Φόρτη.

Το μουσικό σχήμα συγκροτείται από τους Βολιώτες μουσικούς Νίκο Νέβρο (που είχε και την επιμέλεια της μουσικής διδασκαλίας), Γιάννη Αργυρόπουλο, Εύη Κανελλοπούλου, Γιάννη Καραμανιώλα και Κώστα Δρακούλη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν η κα Αντιγόνη Κερετζή και η κα Στάσα Τζάλλα.

Συμμετέχουν ως ψάλτης ο Ευάγγελος Κακάλιας, ως λαϊκός τραγουδιστής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, και ως αναγνώστης ο Χαράλαμπος Σκυργιάννης.

Προσκλήσεις διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Δημητριάδος-Κουμουνδούρου), από το δισκοπωλείο Classic (Ερμού 187), από το Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» του Δήμου Βόλου (Τοπάλη και Δημητριάδος) και από τα μέλη της Βολιώτικης Χορωδίας. Η τιμή των προσκλήσεων είναι 10 ευρώ, και 7 ευρώ για άνεργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, φοιτητές και μαθητές. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Βολιώτικης Χορωδίας κ. Σκυργιάννη, στο τηλέφωνο 6947024547.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου