ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορεύουν και τραγουδούν

χορεύουν-και-τραγουδούν-462075

Εκδηλώσεις στο σχολικό συγκρότημα των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 12 Ιουνίου, το βράδυ, η εκδήλωση «Χορεύω …τραγουδώ τους συνανθρώπους μου βοηθώ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα 16ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Ενωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, η Κρητική Αδελφότητα το Αρκάδι και γνωστοί καλλιτέχνες της πόλης μας.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση που αποσκοπούσε στο να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, βοηθώντας παράλληλα κοινωνικούς φορείς της πόλης μας και οικογένειες συμπολιτών μας που πλήττονται και δεν έχουν πρόσβαση στα πλέον βασικά. Το πρόγραμμα ήταν ποικίλο και κάλυπτε μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων. Η είσοδος ήταν δωρεάν και για όσοι επιθυμούσαν έφεραν μια μικρή τσάντα με βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε το μιούζικαλ «Ο μύθος της Περσεφόνης», από τη Χορωδία μαθητών σχολείου των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, βασισμένο στο πρόγραμμα συνεργασίας με την Εθνική Λυρική Σκηνή «Η Όπερα διαδραστικά στα σχολεία».

Επίσης χορούς από συγκρότημα της Ενωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας, της Κρητικής Αδελφότητας το Αρκάδι και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων στους μαθητές της Στ’ τάξης.

Στην αυλή του σχολείου πραγματοποιήθηκε ζωντανή μουσική παράσταση από τοπικούς γνωστούς καλλιτέχνες τις πόλης μας, οι οποίοι αποδεικνύουν το πλούσιο πολιτιστικό έργο της περιοχής μας.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε εκπαιδευτικούς από πολλά άλλα σχολεία, οικογένειες, πνευματικούς ανθρώπους της περιοχής και στελέχη τοπικών φορέων να παρίστανται στις εκδηλώσεις διασκεδάζοντας μαζί μας και βοηθώντας συνανθρώπους μας.

Οι διευθυντές των δύο σχολείων κ.κ. Κωνσταντινίδης Φ. και Δήμου Πασχάλης επιφυλάχθηκαν με τη στήριξη των άξιων εκπαιδευτικών των σχολείων να συνεχίσουν με παρόμοιες εκδηλώσεις τις κοινωφελείς δραστηριότητές τους έχοντας πάντα αρωγό το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου