ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναρπαστικά αναγνώσματα

συναρπαστικά-αναγνώσματα-455436

Από την ΗΡΑ Εκδοτική βιβλία για να μας συντροφεύουν το καλοκαίρι

Της ΕΛΕΝΑΣ ΝΤΑΒΛΑΜΑΝΟΥ εκπαιδευτικού – συγγραφέα

Η ΗΡΑ Εκδοτική από το 2012 κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους της ελληνικής αγοράς, γεγονός που πρέπει να μας κάνει περήφανους όλους εμάς τους Βολιώτες αναγνώστες! Αποστολή του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου είναι η έκδοση ποιοτικών, χρήσιμων, αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικών βιβλίων, τίτλων που αφήνουν πάντοτε στον αναγνώστη την αίσθηση ότι «κάτι έχει αλλάξει μέσα του». Το όραμα των εκδοτών Ηρακλή Καρινάκη και Μαρίας Αρφέ είναι να παραμείνουν στην καρδιά των αναγνωστών και βιβλιοπωλών ως ο εκδοτικός οίκος που εκδίδει διαχρονικά βιβλία για ενήλικες και παιδιά, αλλά ταυτόχρονα επιτυχημένα, ποιοτικά, αλλά και εμπορικά. Χρέος όλων, βιβλιοπωλών, συγγραφέων, αναγνωστών είναι η στήριξη τους «δικού μας» εκδοτικού οίκου. Στο α΄ μέρος του αφιερώματος στον κυριακάτικο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η παρουσίαση των νέων βιβλίων από την ΗΡΑ Εκδοτική για ενήλικες. Καλές αναγνώσεις!

«Λέγοντας αλήθειες»

Νικόλαος Καραφυλλίδης

Η εκδρομή στο Αγιο Ορος μιας παρέας θα φέρει τον αντισυμβατικό Λευτέρη απέναντι σε ένα μοναχό που ζει αποκομμένος ερημίτης σε κελί της αθωνικής πολιτείας. Χρόνια μετά, σε ορεινό χωριό της Βόρειας Εύβοιας λαμβάνουν χώρα ανεξήγητα γεγονότα που, μέσω του μυστηρίου της εξομολόγησης, θα ανασύρουν στην επιφάνεια αλήθειες και θολές καταστάσεις. Αμηχανία και έντονο παρασκήνιο εισβάλλουν στην απλή και συνάμα προβλέψιμη καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι για τριάντα και πλέον ημέρες έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρες και ανατρεπτικές για τα δεδομένα τους εμπειρίες.

Μπορεί η συγγνώμη να διορθώσει μεγάλα λάθη; Μπορεί η απουσία της να διαλύσει όνειρα; Γίνονται θαύματα; Καταιγιστικές εξελίξεις και ακατανόητα περιστατικά που περιστρέφονται γύρω από το μυστηριώδη και απόρρητο κόσμο της εξομολόγησης, έχοντας ως βάση την ελληνική ύπαιθρο και το Αγιο Ορος.

«Μαινάδες»

Μαρία Ζαχαριά

Οι μαινάδες είναι κόρες, είναι γυναίκες, είναι μανάδες. Είναι κόρες που αποζητούν την αγάπη της μάνας και τολμούν να εκδικηθούν για να την κερδίσουν. Είναι γυναίκες που ζητιανεύουν την αγάπη των αρσενικών που έχουν δίπλα τους δίχως να την αποκτήσουν ποτέ τελικά. Είναι μανάδες που ζουν και αναπνέουν για τα παιδιά τους και γίνονται θηρία όταν νοιώσουν ότι εκείνα κινδυνεύουν. Οι μαινάδες του βιβλίου έχουν ένα κοινό παρονομαστή, την αγάπη. Από αγάπη εκδικούνται, από αγάπη συνωμοτούν, από αγάπη σκοτώνουν και σκοτώνονται. Οι μαινάδες είναι η αφήγηση μιας τραγικής ιστορίας γυναικών που υποκύπτουν στα πάθη τους και στην μεγαλειώδη φύση τους.

«Οσα δεν μου είπες»

Μαρία Αρφέ

H Αννα βιώνει κάτι υπερβολικά φρικτό που αλλάζει αναγκαστικά και οριστικά τη ζωή της βάζοντας πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα τη δική της ευτυχία. Oι προσπάθειές της να κατανοήσει το γιατί γύρω από την έννοια της ζωής. Την κάνουν να σκέπτεται και να αναρωτηθεί ποιοι είμαστε τελικά; Γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Πόσο ευάλωτοι είμαστε; Μια ιστορία αγάπης, συγχώρεσης και λύτρωσης. Μπορούν ο πόνος και η αγάπη να πορεύονται μαζί; Δοκιμασμένοι σκληρά από τη ζωή, ζουν και δρουν για να ενώσουν τις δύσκολες πορείες της ζωής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου