ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεργασία για τον πολιτισμό

συνεργασία-για-τον-πολιτισμό-45421

Συνάντηση της κοινωνικού λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ, το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου και της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΛΕΒ, Μαρίας Σπανού, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο εμβληματικό οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Σκοπός της διασύνδεσης αποτέλεσε η πληροφόρηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ενώ παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης μέρους από τις δράσεις του ΛΕΒ σε χώρους που να είναι προσβάσιμοι προς τα άτομα με αναπηρία.

Η ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων του Βόλου ξεκινά από το 1920 ενώ η δράση του είναι πλούσια σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές προσφορές, σε προσπάθειες ενίσχυσης της θέσης της γυναίκας μέσα από την εκπαίδευση κι επιμόρφωση στα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Αναπόσπαστο κομμάτι τη ιστορίας του ΛΕΒ αποτελεί η συνεχής μέριμνα για τη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης της περιοχής της Μαγνησίας και η συμμετοχή του σε ποικίλες δράσεις, σε διεθνές επίπεδο, για την ανάδειξη αυτής.

Αναφορικά με το ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ, βασικός στόχος του αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία του Σωματείου με το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ επιδιώκει να προαγάγει την επαφή του ατόμου με την παράδοση και την ενεργό συμμετοχή του, μεταξύ άλλων, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, μπορούν να ενημερώνονται είτε στην ιστοσελίδα www.lev.com.gr ή στο τηλέφωνο 2421033938.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό Λαδέρη Βασιλική, καθημερινά 09:00-13:00, Λήμνου 12-Παλαιά, Βόλος, τηλ. επικοινωνίας 2421031860 ή στο email:[email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου