ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση του «Εσταυρωμένου»

εκδήλωση-του-εσταυρωμένου-453193

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Αγιορείτικη βραδιά, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιφερειακών Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσίαση του βιβλίου «Φιλοκαλικά μελετήματα. Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού» από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Πρόεδρο του «Ε». Το βιβλίο, που εξεδόθη το 2014 από τον «Εσταυρωμένο», διασώζει μια μεγάλη ομάδα επιστολικών κειμένων του μακαριστού Αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939 – 2006).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ανω Πόλης της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του βυζαντινού χορού «Ηδύμελον», και της νεοσύστατης γυναικείας χορωδίας Οσίου Δαβίδ.

Στην εκδήλωση μίλησαν: ο Αρχιμ. Γρηγόριος, ως Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο π. Παναγιώτης, Εφημέριος του Ι. Ναού Οσίου Δαβίδ, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κωνσταντίνος Γκάνιας, Επίκουρος Καθηγητής της Βιολογίας στο Α.Π.Θ. και έκλεισε τη γιορτή μας ο κ. Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης, Καθηγητής της Δογματικής στο Α.Π.Θ. Την παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και την ευθύνη της οργανώσεως, είχε η κ. Μαρία Τσάνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου