ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Λίγο απ’ όλα» από την Πειραματική Σκηνή

λίγο-απ-όλα-από-την-πειραματική-σκ-901394

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου κάνει η νέα θεατρική παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Λίγο απ’ όλα», που παρουσιάζεται από τους μαθητές του τμήματος των Βιωματικών Σεμιναρίων.

Πρόκειται για το ανέβασμα των μονόπρακτων «Ο Δέκατος τέταρτος» του Μιχαήλ Ζώρα, « Το Πατρικό σπίτι» του Στέφανου Δάφνη και «Ο Μακαρίτης» του Βασίλη Κολοκοτρώνη, σε μία ενιαία παράσταση.

Τρεις ιστορίες με θέματα πάντα επίκαιρα, από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, που ξεχωρίζουν για την επικαιρότητα και τις διαχρονικές αλήθειες που παρουσιάζουν, αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τις μικρότητες, την υποκρισία, τις κρυφές επιθυμίες και τις κοινωνικές συμβάσεις, που ταλανίζουν τους ανθρώπους κάθε εποχής και αποδεικνύουν πως στο πέρασμα του χρόνου οι ψυχές των ανθρώπων μένουν πάντα ίδιες.

Οσο κι αν οι συνθήκες αλλάζουν, όσο κι αν κάθε είδους «κρίση» χτυπά την πόρτα μας οι ανθρώπινες αδυναμίες και τα ανθρώπινα πάθη θα είναι πάντα το αλατοπίπερο, που θα μας θυμίζει πως ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη για τις κοινωνικές του σχέσεις και πως τελικά η ζωή είναι ωραία.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά – κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Χαρούλα Νικολάου, Μαρία Αθανασίου, Στράτος Μεγκές, Δημήτρης Θεοχαράκης, Αναστασία Χωματίδη, Φαίη Τσοπουρίδη, Ελένη Ζαντερίου, Αλέξανδρος Χατζηχαραλάμπους, Βασιλική Ρούσσου, Βασιλική Τσίτρα, Αντώνης Φάρης, Αγγέλα Γιωτάκη.

Το έργο παρουσιάζεται για έξι μόνο παραστάσεις και συγκεκριμένα αύριο, Παρασκευή 27, μεθαύριο Σάββατο 28, Κυριακή 29 Μαΐου και Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Κυριακή 5 Ιουνίου στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 21:00.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Γενική είσοδος 5€.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου