ΕΞΟΔΟΣ

Τρίτο Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων

τρίτο-αντάμωμα-χορευτικών-συνόλων-900533

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο πλαίσιο της φετινής πανήγυρης των Αγίων, πέραν της πληθώρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, διοργανώνει στις 8 το απόγευμα μεθαύριο Κυριακή 22 Μαΐου, μετά από διετή απουσία, το 3ο Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων Μαγνησίας, με τίτλο «…με μικρασιατικούς χορούς, φέτος ανταμώνουμε!».

Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχουν επίσης στις τιμητικές εκδηλώσεις Μνήμης για το 2022, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η Δημητριάς».

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία και σύσσωμη η πόλη θα ανταμώσουν και θα γιορτάσουν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού!

Σκοπός της εκδήλωσης, την διοργάνωση της οποίας εμπνεύστηκε από το 2018 το Χορευτικό Σύνολο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδας «Η Δημητριάς», είναι η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι γύρω μας.

Μεθαύριο Κυριακή, στις 8 το βράδυ, χορευτές από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Μαγνησίας θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα. Στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, αντιπροσωπευτικοί σύλλογοι και φορείς θα παρουσιάσουν με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση το χορευτικό τους πρόγραμμα και θα προσφέρουν άπειρες στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο κοινό που θα τους παρακολουθήσει. Πληθώρα ακουσμάτων θα πλημμυρίσουν το χώρο ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών φορεσιών θα δημιουργήσει ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.

Ολες οι ομάδες θα συγκεντρωθούν μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα διέλθουν χορεύοντας από την παραλία του Βόλου και η πορεία θα κορυφωθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα εισέλθουν για να συμμετάσχουν στον μεθεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, την Κρήτη, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τα Νησιά, τη Μακεδονία και το Πήλιο, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι για όλο τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου