Πέφτει η αυλαία για το ψυχολογικό θρίλερ «Το δηλητήριο»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-12, 19:00:31
Από το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται στην προεπαναστατική Γαλλία
Πέφτει η αυλαία για το ψυχολογικό θρίλερ «Το δηλητήριο»

Τελευταίες παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Το δηλητήριο», του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Ροντόλφ Σιρέρα, στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στις 21:15, καθώς και την ερχόμενη Κυριακή στις 20:15.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, η υπόθεση του οποίου εκτυλίσσεται στην προεπαναστατική Γαλλία, σε μια εποχή αναβρασμού και έντονων κοινωνικών ζυμώσεων. Μαρκήσιος προσκαλεί στην έπαυλή του έναν διάσημο ηθοποιό και με κινητήριο μοχλό την ίδια την θεατρική διαδικασία, ξεδιπλώνεται ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων κι αναμετρήσεων, αλήθειας και ψέματος, ζωής και θανάτου.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Πετρόπουλου, η σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γαλάτη, τα σκηνικά του Αλέξη Ψυχούλη, η μουσική του Ηλία Χαντζόγλου, τα κοστούμια της Δήμητρας Αγορά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Δημητρακάκης και Γρηγόρης Γαλάτης.

 

Η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2022 μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Βόλου και Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου, Γρηγόρης Γαλάτης, σκηνοθέτης του έργου, αναφέρει σχετικά: «Αυτό το εντυπωσιακής πλοκής έργο ανιχνεύει όρια, θεατρικά, κοινωνικά, αισθητικά, υπαρξιακά. Αναρωτιέται για τη φύση και την ουσία της θεατρικής πράξης. Τα ασαφή όρια πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, αναδύουν την γοητεία της ρευστής αλήθειας του θεάτρου. Και θέτει συνεχώς ερωτήματα. Πόσο κοντά βρίσκονται ευφυία και διαστροφή; Είναι συγκοινωνούντα τα δοχεία δημιουργίας και θανάτου; Είναι εφικτή η αλήθεια, αλλά και η έκσταση, χωρίς τη γνώση του θανάτου; Θα μπορούσαμε να πούμε πως «Το Δηλητήριο» αποτελεί από μόνο του ένα τελετουργικό «θεάτρου-θανάτου», μπροστά στο αδηφάγο μάτι του θεατή. Τελείται η συντριβή του «ηθοποιού-ανθρώπου» από την ίδια την αλήθεια του και από το σκληρό, κυνικό και ηδονικό παιχνίδι της εξουσίας.

Στην προσέγγιση που επιχειρήσαμε, θελήσαμε να ξεφύγουμε από την ανάγκη πιστής χρονικής και σκηνικής αναπαράστασης, δίνοντας μια αίσθηση διαχρονικότητας και δημιουργώντας έναν «θεατρικό βωμό» για το τελετουργικό μιας «θυσίας». Εξάλλου, κάθε σκηνή αποτελεί έναν βωμό και κάθε παράσταση το τελετουργικό για τη θυσία του εγώ του ηθοποιού-δημιουργού. «Το δηλητήριο» είναι ένα έργο απλό αλλά και βαθύ, όπως όλα τα σημαντικά πράγματα».

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Πληροφορίες τηλ.: 2421082870 και 2421027441.

Σημειώνεται πως δεν απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από το θέατρο. Για την αποφυγή συνωστισμού προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=