Η αναζήτηση πίσω από τις λέξεις

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-09, 19:40:17
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς
Η αναζήτηση πίσω από τις λέξεις

Σεμινάριο υποκριτικής με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θοδωρή Γκόγκο διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαΐου στις 11:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά και τους κώδικες του θεάτρου

Ο λόγος και η σκέψη, δύο χαρακτηριστικά του ανθρώπου, που υπερτονίζουν την ιδιαίτερη φύση του σε σχέση με τα υπόλοιπα έμβια όντα. Με τη σκέψη μπορεί να ακονίσει την φαντασία του, να πειραματιστεί και να μάθει. Με τον λόγο επικοινωνεί, εκφράζεται, αναπτύσσει λογικά και μη επιχειρήματα. Έρχεται όμως κάτι πιο αρχέγονο και ουσιαστικό να ανατρέψει όλη αυτή τη λογική αλληλουχία της σκέψης και του λόγου, το συναίσθημα.

Το συναίσθημα κινεί τα νήματα, ακόμα και ζωντανεύει τη θεατρική πράξη. Το συναίσθημα βρίσκει πάντα τρόπο να βγει προς τα έξω. Πολλές φορές στις καθημερινές μας συναναστροφές μας τυχαίνει να λέμε κάτι και να αισθανόμαστε κάτι άλλο ανάλογα με τις δοσμένες συνθήκες. Να λέμε ναι και να εννοούμε όχι ή ίσως, ή δεν ξέρω κοκ. Αυτό το όχι, το ίσως ή το δεν ξέρω στο θέατρο το λέμε «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ».

Μεγάλοι δάσκαλοι όπως ο Κάρολος Κουν, ο Πήτερ Μπρουκ, ο Γιόσι Όιντα στηρίζουν όλη τους την διδασκαλία σε αυτό το ταξίδι πίσω από τις λέξεις, στο «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ», όπως το λένε. Πίσω από την σκέψη που εκφράζουμε κρύβεται μια 2η, 3η σκέψη που μας τρώει και είναι η αλήθεια μας. Αυτό ψάχνουμε στο Θέατρο. Ψάχνουμε την αλήθεια μας.

Κόστος σεμιναρίου 25 ευρώ.

Πληροφορίες κρατήσεις: Τηλ. 696842332 - 6944724998

Πλάτωνος 20 Βόλος.

Ο Θοδωρής Γκόγκος

Γεννήθηκε στα Γιάννενα όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε με άριστα την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και για δέκα χρόνια συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο και συμμετέχει σε πλήθος παραστάσεων, καθώς και με θιάσους του ποιοτικού θεάτρου.

Σκηνοθέτης και παραγωγός είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του «Θεάτρου Διαδρομή» και των «Θεατρικών Διαλόγων» όπου είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Politheatro performing arts με σημαντική προσφορά στον πολιτισμό και το θέατρο.

Δάσκαλος υποκριτικής, ορθοφωνίας, στοιχεία σκηνοθεσίας και θεωρητικών του θεάτρου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=