ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπάνιοι θησαυροί στο φως

σπάνιοι-θησαυροί-στο-φως-444887

Στο εκθετήριο εκκλησιαστικών κειμηλίων στη Μακρινίτσα

Χώρος παράδοσης και πολιτισμού το εκθετήριο εκκλησιαστικών κειμηλίων «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις», που στεγάζεται σε εντυπωσιακό κτίριο στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας και αποτελεί έργο της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ο μουσειακός χώρος που αποτελεί καινοτομία για την περιοχή, προσελκύει δεκάδες επισκέπτες, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Μουσείο καταλαμβάνει τους δύο πάνω ορόφους του κτιρίου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας, δίπλα από τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και αποτελεί ένα καλαίσθητο, σύγχρονο Μουσείο, που αναδεικνύει με υποβλητικούς τόνους, την εκκλησιαστική ιστορία πολλών δεκαετιών.

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη: 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ, Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: 10.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2428090016 και 6939935343, στο e -mail: [email protected] ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Μουσείου: «Οξεία Επίσκεψις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου