ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σκουριά και αλμύρα»

σκουριά-και-αλμύρα-440232

Εκθεση έργων της Βολιώτισσας εικαστικού Κερασίας Κολίτσα παρουσιάζεται στην Αφησσο

Ο ξύλινος «στόλος» καραβιών της γνωστής Βολιώτισσας εικαστικού Κερασίας Κολίτσα βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στην ατομική της έκθεση με τον τίτλο «Σκουριά και αλμύρα» στο beach bar Costakali στην Αφησσο, στην παραλία Καλλιφτέρη στο Νότιο Πήλιο.

Τα χειροποίητα δημιουργήματά της, από ξύλα σμιλευμένα από την αλμύρα της θάλασσας, αλλά και σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκει απλόχερα στην φύση και στις παραλίες του Πηλίου, ξαναζωντανεύουν στα χέρια της.

Όπως ομολογεί η ίδια «…το καράβι είναι ταξίδι του νου, έχει μια αίσθηση ελευθερίας. Είμαι ταξιδιάρα ψυχή. Ταξιδεύω νοητά, μέσα από τα καράβια μου.

Κάθε καράβι είναι, ούτως η αλλιώς, διαφορετικό γιατί είναι διαφορετικό και το ξύλο που βρίσω. Μου αρέσει αυτό που «κουβαλάνε».

Θεωρώ ότι κάθε ένα αντικείμενο ,έρχεται από κάπου και έχει την δική του ιστορία. Μου είναι άγνωστο…

Ο χρόνος που έχει περάσει, μέχρι να φτάσει στα χέρια μου. Τα κύματα που το έχουν σμιλεύσει, που του έχουν δώσει σχήματα. Ολο αυτό, είναι έμπνευση.

Πολλές φορές μερικά ξύλα που βρίσκω, από μόνα τους είναι γλυπτά. Από μόνα τους έχουν υπέροχα σχήματα, μορφές και όλο αυτό είναι η «μαγεία» δηλαδή να βρίσκω ένα ξύλο και ξαφνικά το ξύλο να με πηγαίνει στο καράβι…».

Η φετινή της έκθεση είναι αφιερωμένη «…..στους ανθρώπους που αυτόν τον ενάμιση χρόνο εγκλωβιστήκαμε, που δεν ταξιδέψαμε, που μείναμε μέσα στα σπίτια μας κλεισμένοι, μ’ ένα ταξίδι νοητό. Γιατί πολλές φορές μπορεί να μας κλείνουν τα σύνορα, αλλά το ταξίδι του νου και της ψυχής, δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει. Επομένως, ας ταξιδέψουν μαζί μου, όπως ταξίδεψα και εγώ……»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως αύριο Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου