ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

καλοκαιρινές-δραστηριότητες-στο-δημ-439376

Καλοκαιρινές δραστηριότητες με τίτλο «Οταν η Μουσική συνάντησε το Χορό, τη Ζωγραφική, το Παιχνίδι» διοργανώνουν, μετά την περσινή και προπέρσινη μεγάλη επιτυχία, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, για παιδιά ηλικίας 5 έως και 7 ετών.

Για δύο εβδομάδες, από την Τρίτη 1η Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, τα παιδιά θα διεισδύσουν στο μαγευτικό κόσμο της Μουσικής, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Πρόθεση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π..-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από την εξοικείωση και τη γνώση δημιουργικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν συνδυάζοντας τις Τέχνες, τη Μουσική, το Χορό, τη Ζωγραφική και το Θέατρο, ενώ θα παίζουν και θα δημιουργούν.

Ειδικοί και έμπειροι παιδαγωγοί θα οδηγήσουν τα παιδιά στα πρώτα βήματα προσέγγισής τους με τη μουσική. Θα γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα συμμετάσχουν σε ειδικά μαθήματα που θα συνδυάζονται με τη Μουσική και τις άλλες Τέχνες, θα παρακολουθήσουν συναυλίες και θα πάρουν μέρος σε χορωδιακά σύνολα. Θα γνωρίσουν όλες τους χώρους και τις υποδομές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, από τις λειτουργικές υποδομές έως τη δομή του μαθήματος κάθε μουσικού οργάνου. Θα δουν, θα ακούσουν, θα ζήσουν για δύο εβδομάδες με τη Μουσική και μαζί της θα προσεγγίσουν και θα ανακαλύψουν τις δικές τους προτιμήσεις και δεξιότητες.

Η εντυπωσιακή επιτυχία της περσινής διοργάνωσης καθώς και το έντονο ενδιαφέρον ήδη των γονέων αλλά και των παιδιών δεν άφησε περιθώρια παρά για την επανάληψη των ξεχωριστών και ξεκούραστων αυτών μαθημάτων με στόχο να γίνει θεσμός. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1 και στα τηλέφωνα 24210 36992 και 24210 39594.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου