ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φρου – φρου κι αρώματα»

φρου-φρου-κι-αρώματα-435564

Καπέλα, γάντια και άλλα προσωπικά αξεσουάρ της ζωγράφου Χρυσούλας Ζώγια περιλαμβάνει η έκθεση με τίτλο «Φρου – φρου κι αρώματα» που εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, στις 7.00 το απόγευμα στο Μουσείο –Πινακοθήκη της Χρυσούλα Ζώγια, το γνωστό «κόκκινο» σπίτι στη διασταύρωση Ανθ. Γαζή και Βλαχάβα στο Βόλο. Το Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγια λειτουργεί στο «Σπίτι με τα τριαντάφυλλα» όπως αποκαλούσε το σπίτι της η ζωγράφος Χρυσούλα Ζώγια η οποία και το δώρισε στο Δήμο Βόλου το 1971, ώστε να λειτουργήσει «ως τόπος καλλιτεχνίας και καλαισθησίας». Όσοι θυμούνται την ιδιόρρυθμη ζωγράφο ή όσοι τη γνώρισαν μεταγενέστερα από φωτογραφίες και κείμενά της κατανοούν και το ενδιαφέρον των προς έκθεση αντικειμένων: καπέλα, κοσμήματα, γάντια, και άλλα προσωπικά αξεσουάρ της ιδιόρρυθμης ζωγράφου.

Να διευκρινιστεί πως η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο της οικίας, εκεί όπου το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας δημιούργησε ένα μικρό και ζεστό χώρο φιλοξενίας εικαστικών και άλλων έργων νέων δημιουργών, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαΐου, λειτουργώντας : Τετάρτη – Παρασκευή 19.00 – 21.00 και Κυριακή 11.00-13.00.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο «Φορεμένα και στρωμένα… άλλων εποχών», που λειτουργεί από το Δήμο Βόλου σε τέσσερα Μουσεία κι εκθεσιακούς χώρους του Δήμου στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και περιλαμβάνει, επίσης, τις ήδη λειτουργούσες εκθέσεις «Δαντελοκεντημένα» στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς (Αρχοντικό Ζούλια), «Με υφάδι και στημόνι» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου στη Μακρινίτσα και «Τα ρούχα της παράδοσης» με φορεσιές από το Πομόριε (Παλιά Αγχίαλος) της Βουλγαρίας στο Παλιό Τελωνείο Νέας Αγχιάλου.

Η διοργάνωση των εκθέσεων γίνεται από Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου και η είσοδος για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη. Για οργανωμένες επισκέψεις σχολικών τάξεων ή ομάδων οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γραφεία του Κέντρου στην κ. Ανθή Πολύζου στα τηλέφωνα 2421039644 και 2421021664.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου