ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ορθοδοξία και οι «άλλοι»

η-ορθοδοξία-και-οι-άλλοι-438724

Στρογγυλή τράπεζα από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών

H Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει στην Αθήνα την πρώτη στρoγγυλή τράπεζα, που εξετάζει τον ρόλο της θρησκείας γενικότερα και της Ορθοδοξίας ειδικότερα έναντι του «άλλου» με επίκεντρο την Ελλάδα κατά την επόμενη 20ετία, με την πρόθεση η συζήτηση αυτή να συμβάλει σε βιώσιμο μοντέλο συνύπαρξης θρησκειών και πολιτισμών και τελικά σε βιώσιμο κόσμο, αρχίζοντας από την περιοχή μας, δηλαδή τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου, όπως αυτός εν δυνάμει θα διαμορφωθεί έως το 2040.

Η πρώτη στρoγγυλή τράπεζα έχει ως τίτλο «Εμείς και οι άλλοι: Δεδομένα και προοπτικές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» και διοργανώνεται αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://www.youtube.com/watch?v=Q8jI2TfGQq0

Στη στρογγυλή τράπεζα παρεμβαίνουν οι: Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Γιώργος Πρεβελάκης ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου της Σορβόννης, αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Δημήτρης Μόσχος καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Βασιλική Γιακουμάκη επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Τη εκδήλωση συντονίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και συντονιστής της ομάδας εργασίας «Η Ορθοδοξία και οι «άλλοι» στην Ελλάδα του 2040».

Η εκδήλωση διαδικτυακά θα είναι ανοιχτή για το κοινό στο κανάλι της Μητρόπολης στο youtube και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου