ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορίες του μπερντέ

ιστορίες-του-μπερντέ-438714

«Ο Καραγκιόζης και η μεγάλη βεγγέρα» από το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς

Παράσταση Καραγκιόζη διοργανώνει το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς. Τα παιδιά του εργαστηρίου παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η μεγάλη βεγγέρα» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ, στην Αγριά.

Ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων πρωταγωνιστεί σε μια πρωτότυπη παράσταση βασισμένη σε ιδέες, διαλόγους κι αυτοσχεδιασμούς της ομάδας. Η «μεγάλη βεγγέρα» είναι μια γιορτή σαν τα παλιά γλέντια που ζητούσαν απλές αφορμές για να συμβούν. Είναι η ανάγκη όλων μας για ανταμώματα και συνάξεις, κεράσματα, πειράγματα και γέλια! Η παρέα του Καραγκιόζη δε χάνει την ευκαιρία! Τι κι αν το καλοκαίρι κι οι διακοπές τελειώνουν, κάτι καινούριο πάντα ξεκινά γεμάτο υποσχέσεις! Ο Καραγκιόζης φροντίζει να γίνουν όλα όπως πρέπει! Η παράσταση παρουσιάζει την πορεία, την προετοιμασία των ηρώων μέχρι τη μεγάλη βεγγέρα, ώστε το γλέντι να ξεκινήσει ταυτόχρονα στο μπερντέ και στις καρδιές των θεατών.

Τα παιδιά αφού μελέτησαν φιγούρες και σκηνικά παλιών καραγκιοζοπαικτών, σχεδίασαν και κατασκεύασαν με παραδοσιακό τρόπο τους δικούς τους ήρωες. Πηγή έμπνευσης ο σπουδαίος Χρήστος Χαρίδημος και οι κατασκευές από χαρτόνι του Σωτήρη Σπαθάρη.

Η τέχνη του παραδοσιακού θεάτρου σκιών συνεχίζει να γοητεύει και να διασκεδάζει. Ο μεγάλος μπερντές με τα λαμπιόνια του, οι πολύχρωμες φωτεινές φιγούρες, η ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα, είναι αναπόσπαστα στοιχεία της παράστασης με σκοπό να δημιουργήσουν μια γέφυρα μνήμης, να φέρουν στο νου ένα απόβραδο μακρινό, την ώρα που μικροί και μεγάλοι περιμένουν σε μια αλάνα να ξεκινήσει μια ακόμη περιπέτεια του Καραγκιόζη.

Το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς εντάσσεται στο κύκλο εργαστηρίων «Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά – Κουκλοθέατρο, Θέατρο Σκιών, Δημιουργική Γραφή» που πραγματοποιούνται στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην Αγριά. Απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού κι εφήβους. Δηλώσεις συμμετοχής και ενημέρωση για τις δράσεις του εργαστηρίου στην ιστοσελίδα https://kouklopedio.wixsite.com/mysite και στο τηλέφωνο 6947685136.

Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η παιδαγωγός κι ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου