ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποσπά τα εύσημα το βιβλίο «Αλικος Θάνατος»

αποσπά-τα-εύσημα-το-βιβλίο-αλικος-θάν-209162

Κυκλοφόρησε το τρίτο έργο της Χριστιάνας Βερόνικα Καποδίστρια από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Η Χριστιάνα Βερόνικα Καποδίστρια, αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Στρατηγικού management -Στρατηγική αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων», εξέπληξε λογοτεχνικά για πρώτη φορά στα τέλη του 2016, όταν απέσπασε το 3ο βραβείο στη κατηγορία διήγημα στον 35ο Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών. Η βράβευση είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τμήμα Γραμμάτων Βιβλίου και Ψηφιακού Περιεχομένου και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το καλοκαίρι του 2018 εξέπληξε για δεύτερη φορά με τη δεύτερη θέση στην κατηγορία διήγημα στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας του ΕΠΟΚ (Ελληνικός Πολιτιστικός Ομιλος Κυπρίων) «Ενώνουμε Ελλάδα και Κύπρο με όραμα λόγου και τέχνης» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πλέον, πέρα από τα υπόλοιπα μυθιστορήματα, εκπλήσσει για τρίτη φορά με το νέο της βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Αλικος Θάνατος».

«Την τελευταία μέρα του Μαΐου 1999 το κουδούνι χτύπησε τρεις φορές πριν πεταχτούν ταυτόχρονα όλοι οι μαθητές στην αυλή του σχολείου…», έτσι αρχίζει το πολλά υποσχόμενο βιβλίο της Χριστιάνας Βερόνικα Καποδίστρια από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο».

Στην περίληψη διαβάζουμε πως «Ο Νικ Καπνόπουλος, δεκαπεντάχρονο αγόρι, δεν είναι όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Είναι ένα αγόρι με έντονες επιθυμίες, όνειρα, αλλά και με υποχρεώσεις ενήλικα, αφού πρέπει να φροντίζει τον μικρότερο αδελφό του, για να βοηθά την οικογένειά του. Η ζωή του Νικ και της οικογένειάς του άλλαξε, όταν πέθανε ο αδελφός του ο Μάνος. Οταν οι γονείς του Νικ ανακοινώνουν πως θα περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη γιαγιά του στη Μυτιλήνη, αντί για τη διαστημική κατασκήνωση, απογοητεύεται. Αυτές οι διακοπές, όμως, δεν θα είναι όπως τις είχε φανταστεί. Εφηβα παιδιά εξαφανίζονται μυστηριωδώς από αλάνες ή σοκάκια. Ποιο είναι το κοινό τους στοιχείο; Τι είναι αυτό που συνδέει τα εξαφανισμένα παιδιά; Οι εξελίξεις θα ενώσουν τους κατοίκους της Μυτιλήνης περισσότερο από ποτέ».

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που αναφέρεται στη καθημερινότητα και τις δυσκολίες οικογένειας μετά από τον θάνατο ενός παιδιού, στον εφηβικό έρωτα, στην απληστία, στη διαφθορά, στα ανεκπλήρωτα όνειρα που δεν ησυχάζουν αν δεν εκπληρωθούν, στη μετάβαση στη παγκοσμιοποίηση με τα μάτια ενός δεκαπεντάχρονου και στον σχολικό εκφοβισμό. Ενα καλοκαίρι πιο επικίνδυνο απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί κάθε κάτοικος της Μυτιλήνης.

Ενα καλοκαίρι που θα ευχόταν να μην είχε ζήσει κανείς. Το νέο βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

veronika_kapodistria

Christiana Veronika Kapodistria

E-mail:Christiana Veronika Kapodistria

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου