ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τζέρι Γουάιντροπ

πέθανε-ο-τζέρι-γουάιντροπ-434862

Πέθανε την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 77 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο αμερικάνος παραγωγός Τζέρι Γουάιντροπ.

Ο Γουάιντροπ ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική βιομηχανία προωθώντας καλλιτέχνες πριν γίνει παραγωγός στο Χόλιγουντ. Κρυβόταν πίσω από την προώθηση των συναυλιών του Έλβις Πρίσλει και είχε κάνει την παραγωγή σε ταινίες όπως το «Καράτε Κιντ» και «Η Συμμορία των Έντεκα» του 2001. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας United Artists.

Είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της κάθε εποχής όπως με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Μπομπ Ντίλαν παλιότερα, τον Τζορτζ Κλούνει και τον Μπραντ Πιτ από την νεότερη γενιά. Με τους δυο τελευταίους ο Γουάιντροπ είχε συνεργαστεί και ως ηθοποιός παίζοντας στις ταινίες «Η συμμορία των 11», «Η συμμορία των 12» και «Η συμμορία των 13».

«Τις επόμενες μέρες θα τιμήσουμε τον φίλο μας Τζέρι Γουάιντροπ», δήλωσε ο Κλούνει. «Θα γελάμε με τις ιστορίες του και θα επιδοκιμάσουμε τα επιτεύγματά του. Και τα επόμενα χρόνια, οι ιστορίες και τα κατορθώματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα όπως ακριβώς θα ήθελε ο Τζέρι».

Ορκισμένος ρεπουμπλικάνος, ο Γουάιντροπ ήταν στενός φίλος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου ενώ συνήθιζε να παίζει γκολφ με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλτ Ρίγκαν.

«Ο Τζέρι ήταν ένας πραγματικός Αμερικάνος. Είχε επιτύχει χάρη στην θέληση και στις ικανότητες του», ανέφερε ο Μπους, στην γραπτή ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του Γουάιντροπ. «Είχε πάθος για την ζωή και στις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του, γινόταν φανερή η αγάπη του για την βιομηχανία του θεάματος».

Η καριέρα του στην προώθηση ξεκίνησε το 1970 όταν έπεισε τον μάνατζερ του Έλβις Πρίσλει να τον αφήσει να προωθήσει τις συναυλίες του καλλιτέχνη, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε εστιάσει την προσοχή του στον κινηματογράφο.

Το 2011, είχε γράψει την αυτοβιογραφία του με τίτλο “When I Stop Talking, You’ll Know I’m Dead” («Όταν σταματήσω να μιλάω, θα ξέρετε ότι είμαι νεκρός») ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι μπορεί να γράψει μία ακόμα με τον τίτλο “Dead, But Still Talking” («Νεκρός αλλά ακόμα μιλάω»).

Την φιλοσοφία της ζωής του την είχε γράψει και στο βιβλίο του: «Απολαύστε την ζωή, μην πιέζεστε, μην ανησυχείτε τόσο πολύ»,αλλά παρακάτω πρόσθεσε: «Δεν μπόρεσα ποτέ να ζήσω με αυτή την φιλοσοφία. Από τη στιγμή που μεγάλωσα αρκετά ώστε να φύγω από το σπίτι των γονιών μου, ήμουν εκεί έξω, στην δράση, δούλευα, έφτιαχνα σχέδια και έκανα λεφτά».

Η Γουάιντροπ άφησε πίσω του δουλειές όπως την τηλεοπτική σειρά του καναλιού HBO “The Brink” με τον Τζακ Μπλακ καθώς και ένα ριμέικ του Ταρζάν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου