ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλαμάτα: Στις 17 Ιουλίου ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

καλαμάτα-στις-17-ιουλίου-ξεκινά-το-διεθ-432099

Κανονικά θα διεξαχθεί το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, από τις 17 έως και τις 24 Ιουλίου 2015, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας, λόγω του τραπεζικού συστήματος για την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, «όλα τα συγκροτήματα θα είναι εκεί και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο σύνολό του» τόνισε σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήμου Καλαμάτας Σάκης Ηλιόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, δήλωσε: «Είμαι σ’ επικοινωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, διότι το Φεστιβάλ Χορού δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά στην Καλαμάτα ή στην περιφέρεια, είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής στον πολιτισμό. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως να χάσει την ποιότητά του, χωρίς να χάσει τις δυνατότητες προσφοράς σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όπως τις γνωρίσαμε κάθε χρόνο και η οποιαδήποτε απόφαση θα είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού».

Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού κόστους να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Καλαμάτας 2015». Η «Λευκή Νύχτα», η Αγροτική Έκθεση «’Αρτος – Οίνος – Έλαιον», οι εκδηλώσεις στα χωριά και τα πανηγύρια, που χρηματοδοτούνται με κάποια – λίγα – χρήματα από το Δήμο, θα υποστηριχθούν και θα πραγματοποιηθούν, πρόσθεσε ο κ. Νίκας.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο δήμαρχος είπε ότι το 1ο Διεθνές Χωροδιακό Φεστιβάλ & Διαγωνισμός Καλαμάτας θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο και πως «έχουμε καλύψει και τα όποια πλάνα οικονομικής φύσεως από το παρελθόν».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου