ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνή ηχοχρώματα

διεθνή-ηχοχρώματα-431481

Σολίστ απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο Θερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

Το ενδιαφέρον δεκάδων κιθαριστών από όλο τον κόσμο συγκεντρώνει το Θερινό φεστιβάλ κιθάρας Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 11 και 13 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και πρόσφατα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Βόλος 2021».

Με κέντρο το Θερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου έχει αρχίσει μια καταγραφή των κιθαριστών που θέλουν να συμμετέχουν σε μια μακροχρόνια πολιτιστική διαδρομή που θα περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, ημερίδες, εκδόσεις, εκθέσεις και πολλά άλλα και θα αφήσει ζωντανά σημάδια με ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην Ιστορία και θα γίνει έμβλημα και οδηγός για τις επόμενες γενιές κιθαριστών.

«Για το σκοπό αυτό προσκαλούνται όλοι ανεξαιρέτως οι κιθαριστές της Ελλάδας και όλου του πλανήτη να δηλώσουν ονομαστικά τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την πολιτιστική παραγωγή και να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Το Θερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, με επίκεντρο το τριήμερο 11 – 13 Ιουλίου, θα συνεχίσει εντατικά τις δράσεις του σε όλη την περίοδο του καλοκαιριού (μέχρι τέλος Αυγούστου), με προσκεκλημένους σολίστ από την Ευρώπη και όχι μόνο.

Για τα μέλη του Φεστιβάλ και για το κοινό του Βόλου, η είσοδος στις συναυλίες θα είναι ελεύθερη.

Σε όλους τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ στο τριήμερο 11 – 13 Ιουλίου, θα δοθεί ως αναμνηστικό δώρο το συλλεκτικό CD “Ιωλκός” του Γιώργου Φουντούλη, εμπνευσμένο από τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου