ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

100 φίλοι του βιβλίου στο τριήμερο φεστιβάλ σε Αγριά και Δράκεια

100-φίλοι-του-βιβλίου-στο-τριήμερο-φεστι-430587

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας δώρισε 100 βιβλία στη σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αγριάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο βιβλίου σε Αγριά και Δράκεια, που διοργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγριάς στον προαύλειο χώρο του σχολείου, με την υποστήριξη του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δράκεια» και του βιβλιοπωλείου «Ηλιος».

Συγκεκριμένα, πάνω από 100 φίλοι του βιβλίου και του πολιτισμού, κυρίως έφηβοι με τους γονείς τους, φορείς του εκπαιδευτικού χώρου από Βόλο και Λάρισα, αλλά και πλήθος κόσμου, που βρίσκεται για διακοπές στην περιοχή του Πηλίου, επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο την έκθεση βιβλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Παρασκευή 19 Ιουλίου ενημερώθηκαν από τη φιλόλογο του Γυμνασίου Αγριάς Ελένη Μιχαήλ για την πρότυπη σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αγριάς, που αριθμεί πλέον των 5.000 τίτλων βιβλίων και είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους του βιβλίου, μικρούς και μεγάλους.

Επιπρόσθετα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε βιωματική παρουσίαση του βιβλίου «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη», εφηβικού μυθιστορήματος της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Την εκδήλωση προλόγισε ο Αργύρης Γιουρούκης πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας (ΠΟΚΕΛ). Για το βιβλίο μίλησε η Χρύσα Μαστοροδήμου εκπαιδευτικός, λογοτέχνιδα, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο Βαγγέλης Ρεμπάπης ιστορικός.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ δώρισε 100 βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς παρουσίασε προσκοπικά παιχνίδια στους μικρούς φίλους που επισκέφθηκαν την έκθεση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου «Ενα χαμόγελο στον ουρανό», ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα της Αρτεμης Παπανδρέου. Την εκδήλωση προλόγισε η Αγγελική Θάνου συγγραφέας, σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η συγγραφέας.

Την έκθεση βιβλίου τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Βιολέτα Καντόλα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από Βόλο, Αγριά και Λεχώνια, καθώς και διευθυντές σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Αγριά και Βόλο.

Τέλος, την Κυριακή 21 Ιουλίου στη Δράκεια, στο πλαίσιο ανάδειξης του έργου του Δρακειώτη ιατρού Γεωργίου Καραμάνη, διοργανώθηκαν δρόμος υγείας 3.000μ. και παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γεώργιος Καραμάνης και το Σανατόριο Πηλίου», εκδόσεις ΗΒΗ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από Βόλο, Αγριά και Δράκεια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγριάς Παντελής Πολυχρονόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την απόφαση του σχολείου να δοθεί η προσωνυμία «Γεώργιος Καραμάνης» στο Γυμνάσιο Αγριάς, γεγονός που έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Δράκειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου