ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οριστικό τέλος για τις εκδόσεις Scripta

οριστικό-τέλος-για-τις-εκδόσεις-scripta-426491

Η εκδότρια Χρύσα Γεωργακοπούλου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι εκδόσεις «Scripta» κλείνουν οριστικά. «Μετά από 18 χρόνια παρουσίας στον χώρο των εκδόσεων, μέσα σε ένα οξύτατα ανταγωνιστικό περιβάλλον που έγινε δυσμενέστερο τόσο από την “εισβολή” της τεχνολογίας, όσο και από την γενικότερη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, ο εκδοτικός μας οίκος παύει τη λειτουργία του έχοντας υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά» αναφέρει η ίδια σε επιστολή της.

Οι εκδόσεις «Scripta» ιδρύθηκαν στις αρχές του 1997 και κυκλοφόρησαν τους πρώτους τίτλους τους τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το 2011 ήταν η τελευταία χρόνια που εξέδωσαν βιβλία των: Τζορτζ Στάινερ, Ντανίλο Κις, Νταβίντ Γκρόσμαν, Τζούλια Κρίστεβα και Σλαβόι Ζίζεκ.

Η Χρύσα Γεωργακοπούλου σημειώνει επίσης: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των επιλογών μας προσφέραμε στο αναγνωστικό κοινό μερικές αξιόλογες εκδόσεις που εκτιμήθηκαν δεόντως. Οφείλουμε, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συγγραφείς που μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους αλλά και τους εκδότες τους για την αγαστή συνεργασία, στους μεταφραστές και επιμελητές που συνέβαλαν, με την προσωπική δουλειά του ο καθένας και η καθεμιά, σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, στους ανθρώπους των ατελιέ, στους τυπογράφους και στους βιβλιοδέτες που με το μεράκι και την πείρα τους έδωσαν μορφή σε κάθε ένα μας βιβλίο, στους λογοτεχνικούς πράκτορες που σεβάστηκαν την ταυτότητα των εκδόσεών μας και μας πρότειναν τίτλους που προσέδωσαν κύρος στις επιλογές μας, στους βιβλιοπώλες (ιδιοκτήτες και εργαζόμενους) που φιλοξενούσαν τα βιβλία μας στον χώρο τους όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα σ’ εκείνους τους εργαζόμενους που, καθημερινά, αποδεικνύουν ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του βιβλίου.»

Τέλος, η εκδότρια ευχαριστεί από καρδιάς δημοσιογράφους, συγγραφείς και κριτικούς που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθεια των εκδόσεων και αφιέρωσαν ανιδιοτελώς, χρόνο και ενέργεια γράφοντας θετικές και πολύ συχνά εγκωμιαστικές κριτικές για τις εκδόσεις μας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου