ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στέγη σύγχρονου πολιτισμού θα γίνει το «Ακροπόλ Παλάς»

στέγη-σύγχρονου-πολιτισμού-θα-γίνει-τ-424386

Μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, ψηφιακή βιβλιοθήκη, δράσεις ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού, ένα πλήρες πωλητήριο του ΤΑΠΑ, αλλά και ένα εστιατόριο με θέα σε όλη την Αθήνα αναμένεται να φιλοξενήσει μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του το διατηρητέο κτήριο του πρώην ξενοδοχείου «Ακροπόλ Παλάς».

Το ιστορικό κτήριο, που αναμένεται να αποδοθεί για χρήση στο τέλος του 2015, συζητήθηκε για ακόμα μία φορά σε διάστημα μόλις ένα μήνα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, αυτή τη φορά για τον προσδιορισμό των χρήσεών του και την έγκριση ή μη τροποποίησης των εσωτερικών διαρρυθμίσεών του.

Αρχικά, το κτήριο προοριζόταν να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες ή γραφεία πολιτιστικών φορέων. «Ευτυχώς ’φύγαμε’ από εκεί, καθώς ένα κτήριο στο ιστορικό κέντρο θα ήταν υπερβολή να χρησιμοποιηθεί για γραφεία» εξήγησε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη.

Με το σκεπτικό το κτήριο να ενταχθεί στη ζωή της πόλης και έπειτα από συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή, καθώς το έργο της αποκατάστασης είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, προκρίθηκε η στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων προσδιόρισαν τις δραστηριότητες που θα φιλοξενούνται στο «Ακροπόλ Παλάς».

Στο υπόγειο και το πρώτο ισόγειο θα φιλοξενούνται εκθέσεις, ενώ το πρώτο ισόγειο θα στεγάσει και πωλητήριο του ΤΑΠΑ.

Το δεύτερο ισόγειο, το περίφημο «Αθηναϊκό σαλόνι», θα χρησιμοποιηθεί για περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις και προβολές. Οι πέντε όροφοι θα αξιοποιηθούν για στέγαση ψηφιακής βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών διαγωνισμών και δράσεων φορέων σύγχρονου πολιτισμού.

Τέλος, στο roof garden, με τη μοναδική θέα στο κέντρο της Αθήνας, θα λειτουργήσει εστιατόριο.

Για τις ανάγκες των χρήσεων του κτηρίου θα γίνουν τροποποιήσεις στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις με ενοποίηση κάποιων μικρότερων χώρων κυρίως στο πρώτο ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου