ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα»

ταξίδι-μιας-μεγάλης-μέρας-μέσα-στη-νύ-424294

Η παράσταση του Ευγένιου Ο’ Νιλ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βόλου με την παράσταση το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’ Νιλ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, στις 21.00.

Νύχτα, ομίχλη, ουίσκι… Η Μαίρη, ο Τάιρον, ο Τζέιμι, ο Εντμοντ και οι χαμένες ελπίδες τους, εγκιβωτισμένες σε ένα σπίτι φτιαγμένο με τα πιο πρόχειρα υλικά γεμάτο ανασφάλεια, πασχίζουν για την ένωση οίκου και γένους στην παραλιακή εξοχή σαν κύματα τα άπιαστα όνειρα μιας ζωής νοτίζουν το πρόσωπό τους. Κάτω απ’ τα ρούχα εποχής, αρρωστημένοι ψυχισμοί σε δρύινο τραπέζι, θολώνουν τα ποτήρια καθώς αλληλοσυγκρούονται προπόσεις… υπέρ υγείας.

Ο επικίνδυνος εθισμός στο ψέμα της μορφίνης κόβει σαν γυαλί και φέρνει στην επιφάνεια της περιεκτικής οικογενειακής τραγωδίας των Τάιρον την αλήθεια της ζωής και των εμπειριών τους, ξεπηδώντας μια προς μία απ’ τις σελίδες των καλοστοιβαγμένων θεμάτων της βιβλιοθήκης.

Μαζί τους και οι αλλεπάλληλες υπερβάσεις πηγαινοέρχονται στις άωρες ώρες της μίας μόνο μέρας, πότε στο θολωμένο τζάμι και πότε στο πάτωμα, σωριάζοντας ανατροπές σα νότες σε ξεχασμένο, ξεκούρδιστο πιάνο…

Και το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», που προτείνει φέτος το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με τη Βέρα Κρούσκα και τον Πέρη Μιχαηλίδη, τον Θανάση Σαράντο, τον Χρήστο Διαμαντούδη και τη Σταυριάνα Παπαδάκη ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη για να περιοδεύσει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τη Βέροια, την Κοζάνη, τις Συκιές Θεσσαλονίκης, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιαννιτσά, τα Ιωάννινα και τον Βόλο για να επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών, στον αύλειο χώρο, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Ο πόνος του συγγραφέα φαντάζει πιο πραγματικός από εκείνον των ηρώων του. Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της αλήθειας του βραβευμένου με Πούλιτζερ για το έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ.

Την απόδοση υπέγραψε ο Νίκος Γκάτσος, σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Θανάσης Σαράντος, σκηνικά Αση Δημητρολοπούλου, κοστούμια Μπιάνκα Νικολαρέϊζη, μουσική Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος, επιμέλεια προβολών video Αντα Λιάκου. Βοηθοί σκηνοθέτη Παναγιώτης Γκιζώτης, Γιάννης Γκρέζιος, δραματουργική συνεργασία Μάρκος Τσούμας, βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου Δανάη Πανά, οργάνωση παραγωγής Εύα Κουμανδράκη, οδηγός σκηνής Καλλιόπη Παπαθανασίου, φωτογράφιση παράστασης Τάσος Θώμογλου, σχεδιασμός αφίσας Σιμώνη Γρηγορούδη.

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί Πέρης Μιχαηλίδης, διπλή διανομή (Τζέιμς Τάιρον), Βέρα Κρούσκα (Μαίρη Κάβαν Τάιρον), Θανάσης Σαράντος (Τζέιμς Τάιρον Τζούνιορ), Χρήστος Διαμαντούδης (Εντμοντ Τάιρον), Σταυριάνα Παπαδάκη (Κάθλιν).

Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης 10 ευρώ, κανονικό 12 ευρώ, φοιτητικό, άνω των 65, άνεργοι, ομαδικό 8 ευρώ, αμεα και συνοδοί αμεα 8 ευρώ.

Υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και από τα ταμεία.

Σημεία προπώλησης www.ntng.gr, VIVA.GR, 11876, καταστήματα WIND, αθηνόραμα.gr, Filippou Cafe Classique (Ερμού με Μπορέλ) και Μελάνι (Δημητριάδος 257).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου