ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ηλεκτρικός Κύκνος κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία

ο-ηλεκτρικός-κύκνος-κάνει-παγκόσμια-π-424002

Στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η νέα μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, Electric Swan (Ηλεκτρικός Κύκνος). H ταινία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι και οι προηγούμενες ταινίες της Κ.Κοτζαμάνη ταξίδεψαν σε μεγάλα Φεστιβάλ. Το Limbo (2016) συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, το Washingtonia (2014) συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου και το Yellow Fieber (2015) συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο.

Η ταινία Ηλεκτρικός Κύκνος αποτελεί συμπαραγωγή Γαλλίας (Ecce Films), Αργεντινής (Un Puma) και Ελλάδας (Homemade Films) και γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Μπουένος Άιρες.

Σύνοψη

Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται οτι θα πέσουν- αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται οτι θα πνιγούν.

«Ο Ηλεκτρικός Κύκνος είναι μια σουρεαλιστική μικρογραφία του Μπουένος Άιρες» σημειώνει η σκηνοθέτις. «Η αρχιτεκτονική των κτιρίων αντηχεί τον συναισθηματικό χάρτη της πόλης. Οι διαφορετικές κοινωνικές τάξεις φτιάχνουν τη δική τους χωροταξία. Ένας διαβρωτικός μαγικός ρεαλισμός ανοίγει ρωγμές ανάμεσα στις μεσοτοιχίες και διαπερνά τους ορόφους. Μια πολυκατοικία γεμάτη σκυλιά κι όμως δεν ακούς τα γαβγίσματα. Ακούς το ταβάνι που τρίζει και τον πολυέλαιο στο μεγάλο σαλόνι που είναι έτοιμος να πέσει. Όλο το κτίριο τρέμει γιατί και οι κάτοικοι τρέμουν… ονειρεύονται, μισούν, λατρεύουν, κλαίνε, ανοίγουν τρύπες στους τοίχους και λιποθυμούν όταν εισβάλλει η μελωδία της Λίμνης των Κύκνων» προσθέτει.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου