ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιστορία χωρίς όνομα»

ιστορία-χωρίς-όνομα-422834

Η παράσταση της χρονιάς αύριο Πέμπτη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Στον Βόλο θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα», που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, αύριο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας στις 21.00.

Ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ιωνα Δραγούμη, όπως περιγράφεται στο βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» (εκδ. Ψυχογιός), μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη και πρωταγωνιστές τον Τάσο Νούσια, την Μπέτυ Λιβανού, τη Μαρία Παπαφωτίου και τον Νίκο Ορφανό.

Το έργο εξελίχθηκε σε παράσταση φαινόμενο με τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη, λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίθηκε ως «Η παράσταση της χρονιάς» από τα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων. Η καλλιτεχνική επιτυχία έρχεται και στον Βόλο αύριο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Η παράσταση ξεκίνησε την επιτυχημένη της πορεία από το Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ από τις 17 Ιανουαρίου 2020 ο θρίαμβος συνεχίστηκε στην Αθήνα, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με συνεχόμενες sold out παραστάσεις. H υποδοχή της παράστασης ήταν διθυραμβική και στην καλοκαιρινή περιοδεία της στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 2020. Από το φθινόπωρο του 2020 η παράσταση ανέβηκε ξανά στην Αθήνα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που επέτρεψε το lock down λόγω Covid-19.

Η «Ιστορία χωρίς όνομα» είναι η παράσταση, που σάρωσε στα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης αποσπώντας 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης παράστασης της χρονιάς. Τιμήθηκε, επίσης, με το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Κώστας Γάκης), με το Βραβείο Ερμηνευτικού συνόλου (Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβάνου, Μαρία Παπαφωτίου, Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά, Μιχάλης Κωτσόγιαννης) και με το Βραβείο Σκηνικών (Κωνσταντίνος Ζαμάνης).

Συγγραφέας του βιβλίου «Ιστορία χωρίς όνομα»: Στέφανος Δάνδολος, θεατρική διασκευή: Ανθή Φουντά –Κώστας Γάκης, σκηνοθεσία-μουσική: Κώστας Γάκης, σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Κωτσόγιαννης, hair and makeup artist: Αννα Μαρία Προκοπίδου, βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου, φωτογράφιση: Σταύρος Χαμπάκης, βίντεο: Θωμάς Παλυβός.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωνας Δραγούμης: Τάσος Νούσιας, Πηνελόπη Δέλτα: Μπέτυ Λιβανού, Νεαρή Πηνελόπη Δέλτα: Μαρία Παπαφωτίου, Στέφανος Δέλτα: Νίκος Ορφανός, Γιατρός Φρίντμαν: Αργύρης Γκαγκάνης, Γραμματέας Γιατρού: Στέλιος Γιαννακός, Μαριάνθη: Ανθή Φουντά. Μουσικός: Μιχάλης Κωτσόγιαννης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών 15 ευρώ. Προπώληση διαδικτυακά στο VIVA, βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Κ. Καρτάλη 160, τηλ. 2421032916, Κεχαΐδης «Μουσική Ηχος Φως» Κουταρέλια 29, τηλ.: 2421037891.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου