ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Ντε Κίρικο

αφιέρωμα-στο-ντε-κίρικο-421926

Εργα ζωγραφικής του Βολιώτη εικαστικού Νίκου Σίσκου στο Κέντρο Τέχνης

Θετικά σχόλια αποσπά η έκθεση ζωγραφικής του συμπολίτη δημιουργού Νίκου Σίσκου με τίτλο «Dreamland», που φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης Τζώρτζιο Ντε Κίρικο και είναι η πρώτη έκθεση του ζωγράφου στο Βόλο, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Ν. Σίσκος, ο οποίος από το 2002 έως το 2004 έλαβε υποτροφία από την ΑΣΚΤ ενώ το 2007 έλαβε υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών, προσκλήθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ να παρουσιάσει την έκθεσή του στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος στον κορυφαίο Ευρωπαίο ζωγράφο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.

Ο δημιουργός, ο οποίος διακρίνεται στην Αθήνα, έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις με την τελευταία το 2013 με τίτλο «MANIMALS» στη γνωστή γκαλερί του Κολωνακίου «Εκφραση» της Γιάννας Γραμματοπούλου. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στην Art Athina και έργα του κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Ο ίδιος ο ζωγράφος μας αποκαλύπτει: «O Giorgio De Chirico ήταν ο πρώτος ζωγράφος που κέντρισε την παιδική μου φαντασία. Υπήρχε ένα βιβλίο στο πατρικό μου σπίτι με όλους τους σπουδαίους ζωγράφους. Θυμάμαι να παρατηρώ με τις ώρες το έργο του De Chirico με τον τίτλο «ανησυχητικές μούσες». Ο πίνακας αυτός ήταν για μένα η εισαγωγή στον σουρεαλισμό καθώς επίσης και η αφορμή για να αρχίσω τη ζωγραφική μου αναζήτηση στη χώρα του ονείρου…». Tο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ευρωπαίο ζωγράφο, που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια στην πόλη, διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ με τη συνεργασία του Ελληνοιταλικού Συλλόγου Amici d’ Italia.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου