ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους»

κληρονομιά-ανοιχτή-σε-όλους-421204

Στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει το Αθανασάκειο

Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι αφιερωμένο στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με την ακόλουθη δράση: Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (24 και 25/9) με θεματική περιήγηση στη μόνιμη και περιοδική έκθεση, με περιεχόμενο τη λατρεία θεών και ηρώων και παρουσίαση των ιερών τους με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και το τοπίο που σχετιζόταν με αυτά.

Υπεύθυνες για την περιήγηση ορίστηκαν οι Νικολάου Ελισάβετ και Τσιαμάγκα Ευμορφία (e-mails: [email protected] [email protected]), τηλ.: 2421076278).

Ωρες έναρξης των περιηγήσεων 10:30 και 12:00, ενώ τα γκρουπ θα απαρτίζονται από 15 άτομα το καθένα.

Θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID 19.

Να σημειωθεί ότι μπορούν να συμμετάσχουν άτομα, που θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης (η βεβαίωση με χρονικό όριο μέχρι 6 μήνες από τη διάγνωση της νόσου) ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test αντιγόνου μέχρι 48 ώρες από την ώρα συμμετοχής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης η σωστή χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα 20, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο τηλ. 2421076278, φυλάκιο (ώρες 09:00 – 13:00).

Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας, κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου) είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου