ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι κινηματογραφιστές ζητούν την παραμονή του Γρ.Καραντινάκη στο ΕΚΚ

οι-κινηματογραφιστές-ζητούν-την-παρα-417437

Επανέρχονται με νέα τους επιστολή οι άνθρωποι του ελληνικού σινεμά -και με περισσότερες υπογραφές αυτή τη φορά- υπέρ της παραμονής του Γρηγόρη Καραντινάκη στη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Τη Δευτέρα έληξε η διορία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη θέση του γενικού διευθυντή που είχε προκηρύξει το ΕΚΚ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στη νέα τους επιστολή, οι Έλληνες κινηματογραφιστές -σκηνοθέτες, παραγωγοί, ηθοποιοί, διανομείς και άλλες ειδικότητες του χώρου- αναφέρουν: «Κρίνουμε επιτυχημένη τη θητεία του Γρηγόρη Καραντινάκη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ κι ελπίζουμε στην παραμονή του για τη δημιουργική, αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία του οργανισμού, έτσι ώστε η πιθανή καλυτέρευση του συνολικού τοπίου της χώρας να εκφραστεί και στον κινηματογραφικό χώρο με τον πλέον παραγωγικό τρόπο»

Επίσης τονίζουν ότι «σε αυτή την τόσο κρίσιμη ακόμη για την Ελλάδα περίοδο, ο ελληνικός κινηματογράφος βάζει τα θεμέλια μιας αναπτυξιακής προοπτικής, τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά».

«Η επένδυση στον ελληνικό κινηματογράφο είναι μια επένδυση για τη χώρα μας και τη διεθνή εικόνα της. Μαζί με την ανησυχία μας για το μέλλον του ΕΚΚ δυναμώνει και η φωνή μας, καθώς πλέον είμαστε 353» καταλήγουν οι υπογράφοντες.

Αναφορικά με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και με δεδομένη την λήξη της θητείας του γενικού διευθυντή Γρηγόρη Καραντινάκη, ο υπουργός Πολιτισμού, Κ.Τασούλας, είπε την Τρίτη ότι ο τελευταίος θα συνεχίσει για ένα διάστημα και «κάποια στιγμή, χωρίς βιασύνη θα γίνει επιλογή μεταξύ των προσώπων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου