ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Λωξάντρα

στο-βόλο-η-λωξάντρα-417251

Αύριο Κυριακή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο η επιτυχημένη παράσταση

Η Λωξάντρα, βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Ακη Δήμου, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, ανεβαίνει αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και τη Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία), ζωντανεύει την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Πρόκειται για μια γοητευτική παράσταση ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρόνων μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησε η Ερση Δρίνη, τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Λευτέρης Παυλόπουλος, χορογράφος Δήμητρα Γρατσιούνη, βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Κυριακού, φωτογράφος Μαριλένα Αναστασιάδου, οργάνωση παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη, παραγωγή θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη.

Πρωταγωνιστούν Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά. Συμμετέχουν αλφαβητικά οι Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη. Τραγουδίστρια Ευθαλία η Σοφία Παπάζογλου.

Τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ κανονικό και 15 ευρώ φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών.

Προπώληση εισιτηρίων viva.gr & καταστήματα Κεχαΐδης Μουσική – Ηχος, βιβλιοπωλείο GREΕK BOOKS.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου