ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τoc Τoc» στο Βόλο

τoc-τoc-στο-βόλο-413909

Απόψε παρουσιάζεται στο θερινό δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Μετά τη θριαμβευτική πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η θρυλική… ψυχοθεραπευτική κωμωδία «Toc Toc» του Laurent Baffie σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου, παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9:30μ.μ. στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος και η «παλιά φρουρά», Δημήτρης Σταρόβας και Νίκος Πολυδερόπουλος υποδέχονται στο θίασο τρείς «καινούριες» γυναίκες: την Ναταλία Δραγούμη, την Φωτεινή Ντεμίρη και την Αποστολία Ζώη. Ανανεωμένος και πανέτοιμος, ο νέος θίασος του «Toc Toc» υπόσχεται περισσότερο γέλιο και μεγαλύτερες συγκινήσεις για να πάρει την «ψήφο εμπιστοσύνης» απ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου ο Ομάρ Ταρίφ (Κώστας Σπυρόπουλος) ή Βilldab ή αλλιώς Βασίλης Δαμπάογλου το τρελό Παόκι απ’ την Θεσσαλονίκη, με ανανεωμένο πλατίνα μαλλί, κατεβαίνει με το ταξί του στην Αθήνα, να συναντήσει το γιατρό! Ιδεο-ψυχαναγκασμός του η αριθμομανία. Ο Φώτης Σταθάκης (Δημήτρης Σταρόβας) έρχεται με το σύνδρομό του, το «Jill de la Turret»…μπινελικώνει και γαυγίζει. Τα γαυγισματάκια του «βγαίνουν» σε καταστάσεις στρες και επιπλέον είναι πολυτάλαντος και έχει εκατό ειδικότητες.

Η Λαρισαία Νίτσα (Ναταλία Δραγούμη) από το Σβετλανίτσα…κατάγεται από την Λευκορωσία, αλλά είναι παντρεμένη με Λαρισαίο. Με το βαλιτσάκι – οπλοστάσιο καθαρίζει, απολυμαίνει ό,τι βρει μπροστά της και χτυπάει μικρόβια και ιούς ανελέητα.

Η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα (Φωτεινή Ντεμίρη), θεούσα πάντα, δεν λέει ότι έρχεται στο γιατρό για την ίδια και τα τικ της, αλλά για μια φίλη, που δεν μπορεί να μετακινηθεί. Επικαλείται ακόμα όλους τους αγίους και τις ιδιότητες αυτών, ενώ όταν ακούει τα γαλλικά του «Ζαν Λουι» Φώτη, αρχίζει και τα ξόρκια.

Η Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλάκη (Αποστολία Ζώη) επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή ό,τι λέει πάντα δύο φορές και «κάποιες φορές» επαναλαμβάνει την τελευταία λέξη ή συλλαβή. Σύνδρομό της η παλιλαλία!

Ο Μπάμπης Γραμμένος (Νίκος Πολυδερόπουλος) έρχεται με το μηχανάκι του… δεν πατάει πάνω σε γραμμές, τραυλίζει όταν τις βλέπει και έχει ένα μεγάλο θέμα με τη συμμετρία.

Όλοι αυτοί, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί. Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε grouptherapy αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά.

Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη, Εβελίνα Καραπάνου.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή – απόδοση κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος – Κατερίνα Μπέη, σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου, σκηνικά του Γιάννη Μουρίκη, τα κοστούμια επιμελήθηκαν οι Νικόλ Παναγιώτου – Στεφανία Λυμπεροπούλου, τους φωτισμούς ο Δημήτρης Κουτάς. Α΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσόγιαννος, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Εβελίνα Καραπάνου.

Το τραγούδι της παράστασης «Αγάπη ρε…» ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Γρίτση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου