ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξύλινος στόλος προσελκύει βλέμματα στην Αφησσο

ξύλινος-στόλος-προσελκύει-βλέμματα-σ-4130

Διαφορετική εικαστική έκθεση, της γνωστής Βολιώτισσας καλλιτέχνιδος Κερασιάς Κολίτσα, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θαμώνες του beach bar COSTA KALI στην Αφησσο, παραλία Καλλιφτέρη στο Νότιο Πήλιο.

Θέμα της έκθεσης τα χειροποίητα ξύλινα καράβια από επαναχρησιμοποιημένα υλικά χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ξύλα, σμιλευμένα από την αλμύρα της θάλασσας, αλλά και σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα, που βρίσκει στη φύση και τις παραλίες του Πηλίου η δημιουργός.

Οπως αναφέρει η ίδια: «Αφορμή και έμπνευση αποτέλεσε ξύλο σμιλεμένο από τη θάλασσα, πριν 10 χρόνια περπατώντας στην παραλία. Ηταν ο «κορμός» για το πρώτο μου καράβι και ακολούθησε μετά ολόκληρος στόλος. Γιατί καράβια; Γιατί το καράβι για εμένα είναι το ταξίδι του νου και της ψυχής».

Ο λόγος της επιλογής του χώρου της έκθεσης ήταν το δροσερό αεράκι κάτω από τα δέντρα, που δένει αρμονικά με την αύρα της θάλασσας δημιουργώντας μοναδικές μαγικές εικόνες

Εργα της Κερασιάς Κολίτσα προβάλλονται μέσω προσωπικών της εκθέσεων, αλλά και μόνιμα στο «Στέκι των Χειροτεχνών» 28ης Οκτωβρίου 96 στον Βόλο

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου