ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγική μουσική βραδιά

μαγική-μουσική-βραδιά-412049

Μια μαγική βραδιά χάρισε για μια ακόμη φορά το έμψυχο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο πυκνό ακροατήριο που κατέκλυσε το Θερινό Δημοτικό θέατρο Βόλου, χειροκροτώντας θερμά το αφιέρωμα στη μουσική διαδρομή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Στη βραδιά παραβρέθηκε η αγαπημένη ερμηνεύτρια, η οποία παρακολούθησε συγκινημένη το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου, ενώ εξήρε το έργο και την πορεία του σχολείου, το ταλέντο των παιδιών και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισαν τη μουσική της διαδρομή.

Η συναυλία άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε η διευθύντρια του σχολείου, Αρετή Τζανετοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην εξελικτική πορεία του σχολείου, από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας το κοινό όραμα και την αγάπη με την οποία διδάσκοντες και μαθητές συμπορεύονται επί δύο δεκαετίες.

Η προχθεσινή συναυλία ήταν αφιερωμένη σε μια καταξιωμένη καλλιτέχνιδα που δεν δίστασε να δοκιμαστεί σε διαφορετικά μουσικά είδη, απέφυγε την ασφαλή πεπατημένη, αρνήθηκε τη μανιέρα και την τυποποίηση και δικαιώθηκε πανηγυρικά σε κάθε της τόλμημα. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τη νεότερη γενιά. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μελέτησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το έργο της κορυφαίας ερμηνεύτριας όπως έχει καταγραφεί στην ελληνική δισκογραφία, και έκαναν το μεγάλο βήμα με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, που ανέλαβε την παραγωγή της.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου