ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Όχι» από το ΚΑΣ σε συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στον Τύμβο του Μαραθώνα

όχι-από-το-κασ-σε-συναυλία-του-σταύρο-411595

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» που οργανώνεται από το δήμο Μαραθώνα, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μη παραχώρηση του ταφικού μνημείου.

Έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για συναυλίες είναι ο αύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα.

Σημειώνεται, ότι στον Τύμβο του Μαραθώνα πραγματοποιούνται μόνο οι εκδηλώσεις αφής της φλόγας κατά την έναρξη του Κλασσικού Μαραθώνιου. Τα μέλη του ΚΑΣ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το αν ο συμβολισμός του μνημείου συνάδει με τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και κατέληξαν ομόφωνα στην πρόταση του αύλιου χώρου του Μουσείου, όπου έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και οι μουσικές εκδηλώσεις της Πανσελήνου.

Στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» με τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία ερμηνευτές είναι η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Ως προς το αίτημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να παραχωρηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Πνύκας για την πραγματοποίηση συναυλίας με έργα Τζουζέππε Βέρντι και Τζάκομο Πουτσίνι, υπό την διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά με τον όρο ότι οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 500. Σε αντίθετη περίπτωση, καθώς πρόκειται για συναυλία στο πλαίσιο του ανοίγματος της ΕΛΣ στην κοινωνία και με ελεύθερη είσοδο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για την συναυλία, την οποία ασφαλώς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές, είναι το Ολυμπιείο όπου η ΕΛΣ έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις κατά το παρελθόν.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου