ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρεσιτάλ πιάνου στο Αλώνι

ρεσιτάλ-πιάνου-στο-αλώνι-410140

Διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται μεθαύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου και το Σάββατο 17 Αυγούστου

Το διήμερο φεστιβάλ «Piano στο Αλώνι» διοργανώνεται μεθαύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου και το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21.00 στο θέατρο «Αλώνι» που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας.

Πρόκειται για τον επιτυχημένο θεσμό διήμερο φεστιβάλ πιάνου με νέους διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου, που ξεκίνησε με επιτυχία το 2015, με αφορμή τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί.

Το θέατρο Αλώνι είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του νομού Μαγνησίας, αρχαιοελληνικού τύπου, και κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από πολλά μέρη. Φέτος, θα απολαύσουμε για 5η φορά, ένα ιδιαίτερο μουσικό διήμερο ερμηνευτών πιάνου, διεθνώς βραβευμένων.

Διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους πιανίστες να αναδείξουν και να μοιραστούν την τέχνη και το ταλέντο τους με το κοινό, βιώνοντας την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική αφού κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Ετσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα ρεσιτάλ πιάνου από τέσσερις σολίστ που έχουν κατακτήσει πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μεθαύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου θα ερμηνεύσει ο καταξιωμένος σολίστ Μάνος Κιτσικόπουλος και ο νεαρός Samir Abdourazakov και το Σάββατο 17 Αυγούστου η Αριάνη Παπαναστασίου με την Ásta Dóra Finnsdóttir.

Το πρόγραμμά τους μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έργα των: Σάμουελ Μπαρμπέρ, Μπάχ, Μπετόβεν, Λίστ, Σοπέν, Σκαρλάτι, Ραχμάνινοφ κ.α

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος δημιουργεί, πάντα σε αυτοσχεδιαστική διάθεση, έναν πολυσυλλεκτικό μουσικό καμβά, στον οποίο συνυπάρχουν αρμονικά τα τραγούδια του Τσικ Κορήα, με πιανιστικά κομμάτια του Ερίκ Σατί, και το Norwegian Wood των Μπητλς (σε διασκευή του Μ. Κιτσικόπουλου) με τη Σονάτα για πιάνο, έργο 26 του Σάμιουελ Μπάρμπερ, μια ιδιαίτερα απαιτητική σύνθεση που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

Γενική είσοδος: 10 Ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Mουσικός οίκος Κεχαίδη στο Βόλο και Ουζερί του Στεφανή στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου.

Πληροφορίες www.theatroaloni.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου