ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκάλυψη μνημείου στον Αγιο Βλάσιο

αποκάλυψη-μνημείου-στον-αγιο-βλάσιο-410106

Συνεχίζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου Πηλίου.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 11 το πρωί και μετά τη θεία λειτουργία θα γίνει αποκάλυψη μνημείου – αναθηματικής πλάκας με τα ονόματα των 39 εκτελεσθέντων συγχωριανών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, σε θέση δίπλα από το Ηρώο του χωριού.

«Μετά 75 χρόνια τιμούμε τους νεκρούς μας και δεν πρέπει να αφήσουμε τη λήθη να ξεθωριάσει την ιστορική μνήμη στο πολύπαθο χωριό μας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Το βραδάκι της ίδια μέρας (πάντα στην πλατεία Γ. Καψαλά -προαύλιος χώρος του εντευκτηρίου) διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση με τους ελάχιστους εναπομείναντες αγιοβλασίτες επιζώντες της περιόδου εκείνης, με θέμα τα τραγικά γεγονότα του Μαΐου 1944.

Την επόμενη μέρα 19 Αυγούστου, πάντα το βράδυ, παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» της ομάδας «Παγασκήνιο».

Εορτή Δεκαπενταύγουστου

Με τη δέουσα λαμπρότητα θα γιορτάσει ο Αγιος Βλάσιος τον Δεκαπενταύγουστο.

Μετά τη θεία λειτουργία θα διαβαστεί ειδική δέηση για τους περιοδικούς κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες ή παραθεριστές, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση για όλο το εκκλησίασμα στην πλατεία Καψαλά.

Είναι ένα αντάμωμα των ντόπιων κατοίκων με όλους αυτούς που τιμούν το χωριό με την παρουσία τους, που προσφέρουν ευγενικά η τοπική Εκκλησία με τον Μορφωτικό Σύλλογο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου