ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Vulfpeck: το συγκρότημα που έβγαλε 20.000 δολάρια με το «άλμπουμ της σιωπής»

vulfpeck-το-συγκρότημα-που-έβγαλε-20-000-δολάρια-μ-401382

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει ένα συγκρότημα με ένα άλμπουμ απόλυτης σιωπής; Πολλά. Για την ακρίβεια, η αμερικανική μπάντα που το τόλμησε, η Vulfpeck, γέμισε το ταμείο της με σχεδόν 20.000 δολάρια.

Το «άλμπουμ της σιωπής» έκανε πάταγο από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε, τον περασμένο Μάρτιο. Η κατά τα άλλα φανκ μπάντα από το Μίσιγκαν «συνέθεσε» 10 κομμάτια, διάρκειας 31 με 32 δευτερόλεπτα το καθένα. Το αποτέλεσμα ήταν το άλμπουμ Sleepify, συνολικής διάρκειας περίπου πέντε λεπτών, το οποίο το συγκρότημα ζήτησε από τους φαν του να το ακούν συνέχεια μέσω της υπηρεσίας Spotify.

Ο στόχος ήταν ιερός: να συγκεντρωθούν χρήματα για την περιοδεία του συγκροτήματος. Για κάθε αναπαραγωγή, η υπηρεσία πλήρωνε 0,007 δολάρια στην μπάντα. Τίποτα, θα πείτε. Κι όμως, το αμελητέο ποσό σιγά σιγά έγινε διόλου ευκαταφρόνητο και τελικά σεβαστό.

Οι Vulfpeck κατάφεραν να συγκεντρώσουν επακριβώς 19,655 δολάρια. Και θα μπορούσαν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα χρήματα εάν η Spotify δεν είχε αποσύρει το άλμπουμ τον Απρίλιο – σύμφωνα με την «Guardian», η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποτέ για ποιον λόγο.

Η ουσία είναι ότι ο στόχος επετεύχθη και το συγκρότημα ετοιμάζεται για την περιοδεία του. Αν και ακόμη τα σχέδια των μελών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, είναι βέβαιο ότι θα περάσουν από Λος Αντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σικάγο, Νέα Υόρκη και βέβαια τη γενέτειρά τους, το Μίσιγκαν.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου